Dan nakon okupacije Vukovara, odnosno 19. studenog 1991. JNA i srpske paravojne postrojbe okupirale su Borovo naselje gdje su srušili zadnji bedem obrane – Borovo commerce, tvornicu koja je do okupacije bila žila kucavica obrane Vukovara. Tvornica je davala struju i vodu, a potom i postala sklonište za oko tisuću građana te pričuvna bolnica za ranjene i bolesne.

U tri mjeseca opsade ove vukovarske četvrti poginulo je 176 branitelja i civila, na dan okupacije ubijena je 51 osoba, njih 48 odvedenih iz Borovo commerca vode nestalima, a dio odvedenih je ubijen i pokopan u masovnoj grobnici na farmi Lovas.

Učenici osnovnih škola zapalili su svijeće na Križnom putu od Borovo commerca do crkve Gospe Fatimske, a prigodnim programom pod sloganom „Žrtva Borova naselja za Domovinu“, u organizaciji Udruge roditelja i obitelji zarobljenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja „Vukovarske majke“ obilježena je 32. godišnjice ove tragedije.

Križni put – Kolona sjećanja ulicama Borova naselja završila je u crkvi Gospe Fatimske u kojoj je služena misa za sve žrtve Domovinskog rata, nakon koje je na obali Dunava te paljenjem svijeća kod spomen obilježja „Farma Lovas“ odana počast stradalim hrvatskim braniteljima i civilima u selu Borovo 1991. godine. Nakon 32 godine još uvijek se traga za onima čija sudbina nije poznata, a počast svim nestalima u Domovinskom ratu, u organizaciji Udruge „Vukovarske majke“ odana je kod spomen obilježja osobama nestalim u Domovinskom ratu.

Programu su u ime Vukovarsko-srijemske županije prisustvovali zamjenik župana Franjo Orešković, predsjednik Savjeta za branitelje župana Ivica Nikolić te potpredsjednik Savjeta za branitelje župana Dražen Đaković.