U organizaciji Grada Iloka, održan je promotivni obilazak obnovljene srednjovjekovne jezgre grada kroz projekt „Rekonstrukcija zidina, zgrade Žitnice, Podrumareve kuće i Franjevačkog samostana u Iloku“, vrijedan gotovo devet milijuna eura.

Iločke su zidine zaštićeno kulturno dobro i obuhvaćaju najveći dio projekta koji okružuju Jezgru. Današnji obrambeni pojas kula, polukula, bastiona i spojnih zidova, samo je dio fortifikacije čiji počeci sežu u XIII st., u XV st. se proširuje prema zapadu obuhvaćajući gotovo cijeli prostor platoa s bivšim podgrađem i završava početkom XVI st. izgradnjom polukružnih bastiona i gradske citadele, s utvrđenim palasom knezova Iločkih.

Ispod zatravnjenog zemljanog nasipa ravnog tvrđavskog platoa kriju se arheološki ostaci još dviju gotičkih crkava, džamije i turbeta, a buduća sustavna arheološka istraživanja vjerojatno će otkriti ostatke većeg broja zasad nepoznatih srednjovjekovnih građevina.

Sačuvani su ostaci turskog hamama interpoliranog u jednu četvrtastu kulu i dobro očuvano turbe između hamama i ostataka džamije. Ukupna dužina sačuvanog obrambenog zida iznosi preko 1200 metara s četiri četvrtaste kule, šest okruglih polukula i jednim kružnim bastionom.

Kroz ovaj projekt rekonstruirani su dijelovi: od istočnog ulaza u grad do kuće B, Kula 3, od kule do kurije Brnjaković, od kule 5 do kule 7, od kule 7 do kule 8, od Kurije do crkve i Bastion.

Rekonstrukcijom zidina povratio im se izvorni sjaj, a zidine su postale najznačajnija iločka kulturno turistička atrakcija temeljena na održivom upravljanju i kvalitetnoj ponudi.