Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Župan Božo Galić u radnoj posjeti Općini Lovas

  • 18. srpnja 2018.
  • Ostalo, Ured župana, Gospodarstvo, Promet i komunikacije
fullscreen Posjet općini Lovas (1).jpg Posjet općini Lovas (1).jpg
Posjet općini Lovas (1).jpg
fullscreen Posjet općini Lovas (2).jpg Posjet općini Lovas (2).jpg
Posjet općini Lovas (2).jpg
fullscreen Posjet općini Lovas (3).jpg Posjet općini Lovas (3).jpg
Posjet općini Lovas (3).jpg
fullscreen Posjet općini Lovas (4).jpg Posjet općini Lovas (4).jpg
Posjet općini Lovas (4).jpg
fullscreen Posjet općini Lovas (5).jpg Posjet općini Lovas (5).jpg
Posjet općini Lovas (5).jpg

Župan Božo Galić sa suradnicima posjetio je danas Općinu Lovas te održao radni sastanak s načelnicom Općine Tanjom Cirba i njenim suradnicima a na kojemu su razgovarali o sljedećim temama: rekonstrukcija državne ceste D2 u naselju Opatovac nakon izgradnje sustava vodovoda i kanalizacije, izgradnja hladnjače i uspostava Centra za navodnjavanje, projekt zimske luke u Opatovcu, projekt navodnjavanja, problematika akumulacije Opatovac i ostalim projektima Općine Lovas.

Tom prigodom je načelnica Cirba istaknula: "Razgovarali smo o gospodarskim projektima s kojima želimo doprinijeti razvoju ovoga kraja. Sa zadovoljstvom ističem kako imamo povećani broj djece i u osnovnoj školi i u vrtiću, a ove godine upisujemo u prvi razred 17 učenika, što je najveći broj djece do sada.

Cilj nam je omogućiti našim žiteljima, a posebno mladima, ostanak i opstanak u našoj općini ali i kvalitetniji život svima.

Tijekom sastanka istaknuli smo najvažnije projekte a to su izgradnja Zimske luke u Opatovcu koja je vrijedna 25 mil.kuna, zatim projekt navodnjavanje i akumulacija u Opatovcu u  kojeg je dosada uloženo 30 mil.kuna za što treba odraditi tehniku daljnje njegove realizacije te projekt izgradnje hladnjače u vrijednosti 20 mil.kuna, za koju u ovom trenutku razgovaramo o izradi projektne dokumentacije, a bila bi za korištenje naših poljoprivrednih gospodarstava.

Nama je svako radno mjesto važno i tu nastojimo maksimalno učiniti što možemo, a  imamo i potporu našega župana i Vukovarsko-srijemske županije.“

Župan Galić je istaknuo kako se u petak 20.07.u Vinkovcima potpisuje Razvojni sporazum za područje Slavonije, Baranje i Srijema te kako očekuje da i projekti  Općine Lovas budu uvršetni u Sporazum, uz ostali 10 strateških projekata, među kojima  je izdvojio Agrotehnološki centar za skladištenje i doradu povrtlarskih i voćarskih kultura i Drvno-tehnološki centar. Naveo je kako su to isključivo gospodarski projekti.

Pohvalio je rad i dobru suradnju s Općinom Lovas te obećao podršku Županije kao i dosada.

Na sastanku su sudjelovali i gospodarstvenici s područja općine Lovas te su župana Galića upoznali s radom, kao i problemima s kojima se susreću u svom poslovanju.

Ispis
Vrh