Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Župan Božo Galić svečano otvorio ovogodišnje „Folklorne večeri“

  • 10. rujna 2010.
  • Obrazovanje
fullscreen Župan Božo Galić svečano otvorio ovogodišnje „Folklorne večeri“ Župan Božo Galić svečano otvorio ovogodišnje „Folklorne večeri“
Župan Božo Galić svečano otvorio ovogodišnje „Folklorne večeri“

VINKOVCI – Župan vukovarsko-srijemski Božo Galić, zajedno s gradonačelnikom Vinkovaca Mladenom Karlićem, stigao je u prigodno ukrašenim fijakerima i u pratnji članova „Vinkovačkih šokačkih rodova“ do šatora na Trgu Vinkovačkih jeseni, na svečanost otvaranja ovogodišnjih Folklornih večeri.

Obraćajući se brojnim gledateljima i sudionicima, župan Galić ustvrdio je:  „Kako krize dolaze i prolaze, ali Vinkovačke jeseni opstaju. Već 45 godina traju i ovakav način njegovanja tradicijske kulture nikada neće umrijeti, nego će se razvijati, na radost našu i generacija koje dolaze“. Sudionicima i posjetiteljima poručio je da čuvaju i njeguju tradicijske običaje, pjesme, plesove i narodno ruho svojega kraja, proglasivši „Folklorne večeri“ - otvorenim.

Predsjednik organizacijskog odbora Vinkovačkih jeseni, gradonačelnik Mladen Karlić, rekao je kako "tom manifestacijom žele pokazati raskoš narodnog ruha i običaja te potvrditi da je u Vinkovcima tijekom Vinkovačkih jeseni objedinjena u zajedništvu cijela Hrvatska".

Ovogodišnje 45. „Vinkovačke jeseni“ traju od 10. do 19.rujna pod nazivom "Stan do stana pokraj šume stoji", pa će tako i mnoga društva u svojim nastupima prikazati običaje vezane uz život na stanu.

Osim folklornih, tijekom trajanja manifestacije održat će se i niz gospodarskih, kulturnih, zabavnih i sportskih priredbi.

Ispis
Vrh