Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Župan Božo Galić prisustvovao obilježavanju završetku radova na obnovljenoj pruzi Vinkovci - Tovarnik

  • 19. siječnja 2012.
  • Gospodarstvo, Promet i komunikacije
fullscreen Župan Božo Galić prisustvovao obilježavanju završetku radova na obnovljenoj pruzi Vinkovci - Tovarnik Župan Božo Galić prisustvovao obilježavanju završetku radova na obnovljenoj pruzi Vinkovci - Tovarnik
Župan Božo Galić prisustvovao obilježavanju završetku radova na obnovljenoj pruzi Vinkovci - Tovarnik
foto: cibalia.com.hr

Župan Božo Galić danas je na željezničkom kolodvoru u Vinkovcima nazočio svečanosti obilježavanja završetka radova na projektu obnove dionice željezničke pruge Vinkovci – Tovarnik- državna granica, sufinanciranog iz pretpristupnog programa ISPA Europske unije.

Projekt je vrijedan 59,5 milijuna eura, od čega su 48 % bespovratna sredstva EU, a ostatak je financiran iz državnog proračuna. Ovo je najveći infrastrukturni projekt financiran modelom pretpristupnih fondova i prvi je kojim se iz EU fondova sufinanciralo ulaganje u željezničku infrastrukturu.

Duljina dionice željezničke pruge Vinkovci-Tovarnik-državna granica iznosi 33,5km. Rekonstrukcija obuhvaća radove u kolodvorima i stajalištima, na kolosijecima, uređenje željezničko – cestovnih prijelaza te novi sustav prometne signalizacije i upravljanja prometom.

Uz župana Galića, svečanosti su nazočili šef  Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj Paul Vandoren, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Zlatko Komadina.

Ispis
Vrh