Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Župan Božo Galić primio pomoćnog biskupa Đakovačko-osječke nadbiskupije mons. dr. Đuru Hranića

  • 17. ožujka 2010.
  • Ured župana
fullscreen Župan Božo Galić primio pomoćnog biskupa Đakovačko-osječke nadbiskupije mons. dr. Đuru Hranića (1).jpg Župan Božo Galić primio pomoćnog biskupa Đakovačko-osječke nadbiskupije mons. dr. Đuru Hranića (1).jpg
Župan Božo Galić primio pomoćnog biskupa Đakovačko-osječke nadbiskupije mons. dr. Đuru Hranića (1).jpg
fullscreen Župan Božo Galić primio pomoćnog biskupa Đakovačko-osječke nadbiskupije mons. dr. Đuru Hranića (2).jpg Župan Božo Galić primio pomoćnog biskupa Đakovačko-osječke nadbiskupije mons. dr. Đuru Hranića (2).jpg
Župan Božo Galić primio pomoćnog biskupa Đakovačko-osječke nadbiskupije mons. dr. Đuru Hranića (2).jpg

Župan Božo Galić  zajedno sa suradnicima primio je danas u svom uredu u Vukovaru pomoćnog biskupa Đakovačko-osječke nadbiskupije mons. dr. Đuru Hranića.

Posjeta pomoćnog biskupa Đakovačko-osječke nadbiskupije mons. dr. Đuru Hranića dio je kanonske vizitacije Župe BDM Kraljice Mučenika u Vukovaru, te su zajedno s njim sastanku nazočili i župnik navedene župe vlč. Mato Martinković, kao i profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultet u Đakovu vlč. mr.sc.  Mato Mićan.

Župan  Božo Galić upoznao ih je s cjelokupnom situacijom, trenutnim aktivnostima i problemima s kojima se  susreće županija, te je istaknuo važnost Crkve koja daje moralnu snagu kako političarima tako i svim žiteljima županije da se lakše nose s problemima nastalim u vrijeme recesije.

Cilj nam je jedan, to je boljitak za sve nas i za budućost novih  generacija na ovom području –istaknuo je župan Galić.

Pomoćni biskup Đakovačko-osječke nadbiskupije mons. dr. Đuro Hranić zahvalio je županu Galiću za svu podršku koju županija pokazuje u različitim situacijama, u djelovanju župnih zajednica.

 Posebno je istaknuo osjetljivost za socijalne potrebe građana, što se može vidjeti kroz sufinanciranje prijevoza učenika, stipendiranje studenata, brigu za za stare i nemoćne.

Također, je pozvao sve vjernike, da se snagom svog kršćanskog identiteta i vrednota koje usvajaju u Crkvi uključe u sve segmenet društvenog, kulturnog, gospodarskog i političkog života, te na taj način daju svoj doprinos u izgradnji i  razvoju ovog dijela Lijepe Naše.

Ispis
Vrh