Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Župan Božo Galić primio je njemačkog veleposlanika dr. Bernda Fischera

  • 27. kolovoza 2009.
  • Ured župana, Međunarodna suradnja i regionalni razvoj
fullscreen Župan Božo Galić primio je njemačkog veleposlanika dr. Bernda Fischera Župan Božo Galić primio je njemačkog veleposlanika dr. Bernda Fischera
Župan Božo Galić primio je njemačkog veleposlanika dr. Bernda Fischera

Veleposlanik Savezne Republike Njemačke dr. Bernd Fischer  boravi u Vukovarsko-srijemskoj županiji i u gradu Vukovaru.

U sklopu dvodnevne posjete župan Božo Galić primio je danas veleposlanika Fischera u svojem Uredu u Vukovaru te ga upoznao s gospodarskom i političkom situacijom u našoj županiji.

Razgovarali su i o oblicima zajedničke suradnje, posebno s njemačkim pokrajima koje su na području rijeke Dunav, kao što je i naša županija, i to bi bilo svojevrsno povezivanje podunavskih regija u zajedničkom interesu, te je veleposlanik obećao svoju pomoć u tome kako bi se, u cilju dobre suradnje, sklopio  sporazum o budućoj suradnji naše županije s nekom od tih pokrajina.

Isto tako veleposlanik Fischer pozvao je župana Galića da zajedno sa svojim suradnicima nazoči, početkom listopada, Gospodarskom forumu u Zagrebu, na kojem će sudjelovati i najutjecajniji njemački gospodarstvenici te kontaktirati s njima i usuglasiti oblike ulaganja u Hrvatsku s posebnim naglaskom na istok i hrvatsko Podunavlje.

Župan Galić je izrazio zahvalnost veleposlaniku za ovu posjetu i zadovoljstvo na vođenim razgovorima, kao i na pruženoj pomoći, istaknuvši kako je Njemačka uvijek bila prijatelj Hrvatske i mnogo pomagala, te je izrazio stav da će naša županija rado prihvatiti suradnju s nekom od njemačkih pokrajina koje će zasigurno pronaći interese za isto, navodeći kako je Dunav rijeka koja spaja.

Kako je veleposlanik došao u dvodnevnu posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji i Gradu Vukovaru, tijekom boravka veleposlanik Fischer sinoć je svečano otvorio izložbu fotografija o padu Berlinskog zida, pod nazivom „Grenzfall / Granični slučaj“ u Galeriji Oranžerija, a nakon toga nazočio je svečanom otvaranju trećeg po redu „Vukovar film festival“ na dunavskom šlepu, pokraj Otoka sportova, na kojem će se slijedećih dana prikazivati filmovi nastali u podunavskim zemljama.

Ispis
Vrh