Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Župan Božo Galić primio izaslanstvo Županije Fejer

  • 28. siječnja 2009.
  • Međunarodna suradnja i regionalni razvoj

Vukovar - Vukovarsko-srijemsku županiji posjetili su predstavnici Županije Fejer, jedne od najbogatijih mađarskih županija, a primio ih je župan Božo Galić, sa suradnicima, u Palači Srijem u Vukovaru.

Bila je to prigoda za razmjenu iskustava i dogovor o daljnjoj suradnji na raznim područjima, posebice u gospodarstvu. Mađarska županija Fejer već dugi niz godina njeguje dobre odnose s brojnim europskim ali i svjetskim zemljama, no do sada nisu surađivali s Hrvatskom.

Vukovarsko srijemska županija učinila im se zanimljivom ne samo zbog svoje bogate kulturne povijesti, već i zbog brojnih gospodarskih mogućnosti. Predstavnici najbogatijeg mađarskog kraja žele doprinijeti razvoju Slavonije, te su pokazali interes za posjetu našoj županiji.

Tom je prilikom Erika Toth, predsjednica županijskog Odbora za međunarodnu suradnju i turizam naglasila kako je ovaj sastanak održan na njihovu inicijativu, te da mađarska strana želi produbiti veze kako bi i na nižim razinama suradnja bila produktivna za obje strane. 

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić istaknuo je kako je cilj sastanka istražiti mogućnosti suradnje s ovom bogatom županijom, koja ima vrlo razvijenu industrijsku proizvodnju i turističku ponudu.

Ispis
Vrh