Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Župan Božo Galić posjetio tvrtku DILJ d.o.o. Vinkovci

  • 18. svibnja 2017.
  • Gospodarstvo
fullscreen Župan Božo Galić posjetio tvrtku DILJ d.o.o. Vinkovci (1).jpg Župan Božo Galić posjetio tvrtku DILJ d.o.o. Vinkovci (1).jpg
Župan Božo Galić posjetio tvrtku DILJ d.o.o. Vinkovci (1).jpg
fullscreen Župan Božo Galić posjetio tvrtku DILJ d.o.o. Vinkovci (2).jpg Župan Božo Galić posjetio tvrtku DILJ d.o.o. Vinkovci (2).jpg
Župan Božo Galić posjetio tvrtku DILJ d.o.o. Vinkovci (2).jpg

Župan Božo Galić i zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Ivan Bosančić posjetili su tvrtku Dilj kako bi se uvjerili u uspješnu proizvodnju i dobro poslovanje ove vinkovačke tvrtke, o čemu su razgovarali s direktorom tvrtke Draženom Ivezićem.

Kako je istaknuto Dilj je jedan od onih gospodarskih subjekata koji može biti primjer mnogima, jer je uspješno riješio probleme i prevladao gospodarsku krizu. Danas zapošljavaju 300 radnika, a uz hrvatsko tržište, proizvode plasiraju i u mnoge druge zemlje, među koje se odnedavno ubraja i Albanija.

Župan Galić je tom prigodom rekao: - “Na ponos i bila i bit će. Bila je u krizi. Nama je drago da sada posluje dobro. Tu smo da pomognemo koliko možemo, a sve sa ciljem otvaranja što više radnih mjesta.

Zamjenik gradonačelnika Bosančić napomenuo je kako je iznimno sretan što je tvrtka Dilj danas vodeći gospodarski subjekt u gradu a današnja posjeta je prigoda na kojoj su porazgovarali o nekim projektima koji trebaju ići ka dodatnoj modernizaciji postrojenja.

U predstečajnoj nagodbi, u kojoj je Dilj uspio isplatiti sve vjerovnike, izradili su Strategiju koja je bila vodilja za daljnje poslovanje, ali i u osvajanju novih tržišta. Tri godine za redom bilježili su rast od deset posto. Rezultat toga je danas uspješno poslovanje i razgranato tržište. Uz hrvatsko i bosnaskohercegovačko, svrstale su se i brojne druge, prodaja se kreće sve do Ukrajine. Naime, za razliku od dosadašnjih pet posto, prodaja prema drugim zemljama popela se na 18 posto što je podatak koji bi ohrabrio svakog gospodarstvenika. Plan je ove godine iz pogona Dilja na tržište plasirati 27 milijuna komada crijepova.

Direktor Ivezić je rekao - ”Zadovoljni smo s prodajom, nemamo problema s naplatom jer  smo to riješili. Napravili smo s našim kupcima partnerske odnose tako da uspijemo sve naplatiti i rezultat svega toga je novo zapošljavanje djelatnika u proizvodnji”.

Ispis
Vrh