Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Župan Božo Galić posjetio Općinu Drenovci

  • 04. prosinca 2017.
  • Gospodarstvo, Promet i komunikacije, Obrazovanje, Ured župana
fullscreen Župan Božo Galić posjetio Općinu Drenovci (1).jpg Župan Božo Galić posjetio Općinu Drenovci (1).jpg
Župan Božo Galić posjetio Općinu Drenovci (1).jpg
fullscreen Župan Božo Galić posjetio Općinu Drenovci (2).jpg Župan Božo Galić posjetio Općinu Drenovci (2).jpg
Župan Božo Galić posjetio Općinu Drenovci (2).jpg
fullscreen Župan Božo Galić posjetio Općinu Drenovci (3).jpg Župan Božo Galić posjetio Općinu Drenovci (3).jpg
Župan Božo Galić posjetio Općinu Drenovci (3).jpg
fullscreen Župan Božo Galić posjetio Općinu Drenovci (4).jpg Župan Božo Galić posjetio Općinu Drenovci (4).jpg
Župan Božo Galić posjetio Općinu Drenovci (4).jpg

Prema već ustaljenoj praksi posjete predstavnika Vukovarsko-srijemske županije jedinicama lokalne samouprave, te upoznavanja s njihovim radom i problemima koje imaju, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, sa suradnicima, posjetio je Općinu Drenovci.

Kako potaknuti razvoj pograničnog područja Hrvatske, te kako stvoriti jednake životne uvjete u svim krajevima Lijepe naše, bile su neke od tema radnog sastanka župana Galića i načelnika Općine Drenovci Jakše Šestića.

Na sastanku se razgovaralo i o sljedećim temama: Problematika razvoja komunalne infrastrukture na području Općine Drenovci; Razmatranje problematike u školstvu; Razmatranje poticajnih mjera za gospodarski razvoj Općine Drenovci kroz uvrštenje područja Općine Drenovci u odredbe Zakona o poticanju ulaganja u područje grada Vukovara, te drugih razvojnih projekata Općine Drenovci; Razmatranje razvoja gospodarstva i poljoprivrede Općine Drenovci kroz osnivanje Agro - klastera d. o. o. i Poljoprivredno poduzetničkog inkubatora Drenovci d. o. o. za usluge; Razmatranje problematike u muzejskoj i knjižničnoj djelatnosti Općine Drenovci; Razmatranje problematike izmjene članka 65. Zakona o šumama i povećanja postotka za plaćanje šumskog doprinosa za JLS te problematike osiguranja potrebne šumske sirovine za lokalne poduzetnike i za ogrjev lokalnom stanovništvu.

Istaknuto je kako je u gospodarski zaostalom dijelu Hrvatske posebno zabrinjavajuće stanje je u Cvelferiji, koja sve teže prate i usporeni slavonski korak, a sve više gubi stanovništvo jer mladi ali i cijele obitelji odlaze izvan RH.

“U ovoj općini ima jako puno problema, gospodarskih i demografskih, ovaj dio Cvelferije je najnerazvijeniji dio našeg kraja i posebnu pozornost i pažnju ćemo obratiti na ovaj dio, na Drenovce, i na druge općine Cvelferije,” istaknuo je ovom prilikom župan Galić.

Osim lokalne potpore potrebne za gospodarski iskorak slavonskih sredina neophodna je i jača potpora države rekao je načelnik Šestić, te naveo: “Svako mjesto ima budućnost, ovo je prekrasna klima ali potrebne su poticajne mjere, država mora ovakvim rubnim mjestima dati veći značaj u poticanju gospodarstva.”

Ispis
Vrh