Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Župan Božo Galić nazočio svečanosti stote godišnjice elektrifikacije Vukovara

  • 18. prosinca 2009.
  • Energetika, Ostalo
fullscreen Župan Božo Galić nazočio svečanosti stote godišnjice elektrifikacije Vukovara Župan Božo Galić nazočio svečanosti stote godišnjice elektrifikacije Vukovara
Župan Božo Galić nazočio svečanosti stote godišnjice elektrifikacije Vukovara

Danas u Ružičkinoj kući u Vukovaru svečano je obilježena stota obljetnica prve rasvjete koja je zasjala 19. prosinca davne 1909. godine, napajana iz elektrane Tvornice kudelje, što ima povijesni značaj jer je time započela elektrifikacija Vukovara.

Svečanostima je nazočio veliki broj gostiju, a vukovarsko-srijemski župan Božo Galić je, obraćajući se nazočnima, zahvalio na izuzetno dobroj suradnji sa Hrvatskom elektroprivredom, koja kontinuirano ulaže u elektroenergetski sustav na području Vukovarsko-srijemske županije.

Ravnatelj Hrvatske elektroprivrede Leo Begović izjavio da HEP i dalje nastavlja sa svojim planovima, a jedni od tih su i pripreme za gradnju termoelektrane u Borovu naselju.

Tom prigodom Ruža Marić i Đurđa Sušec predstavile su prigodnu monografiju Stoljeće vukovarskoga svjetla koju su napisali Vlado Horvat, Ivan Mravak i Ivan Polhert.

Ispis
Vrh