Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Župan Božo Galić nazočio obilježavanju 24.obljetnice osnutka 204.vukovarske brigade

  • 23. rujna 2015.
  • Hrvatski branitelji

Danas je obilježena 24. obljetnica ustrojstva 204. vukovarske brigade polaganjem vijenaca i svetom misom za sve poginule pripadnike brigade i branitelje Vukovara te Svečanom akademijom u Hrvatskom domu u Vukovaru.

Organizatori ovogodišnje obljetnice su HUVBDR Vukovar '91 i ostale udruge proistekle iz Domovinskog rata Grada Vukovara.

Na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata vijenac je položio i svijeću zapalio vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

Vijenac je položilo i svijeću zapalilo i izaslanstvo zapovjedništva 204. brigade, izaslanik predsjednice RH Ante Deur  te izaslanstvo Ministarstva hrvatskih branitelja, Ministarstva obrane, Grada Zagreba, Grada Vukovara i braniteljskih udruga grada, Javne ustanove Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar i  Grada Petrinje.

Molitvu je na Memorijalnom groblju za sve poginule i nestale izmolio gvardijan i župnik župe svetih Filipa i Jakova fra Ivica Jagodić.

Potom je u crkvi svetih Filipa i Jakova za sve je poginule i nestale branitelje Vukovara služena sveta misa zadušnica, a u Hrvatskom domu Vukovar održana je svečana akademija, na kojoj se pozdravnim riječima svim nazočnima obratio župan Galić.

Svi gosti posjetili su i spomen sobu 204. vukovarske brigade u Memorijalnom centru Domovinskog rata.

Posljednji zapovjednik obrane Vukovara Branko Borković istaknuo je kako i nakon toliko godina još uvijek nisu zadovoljni statusom brigade.

Josip Kovačić, jedan od ratnih zapovjednika 204. vukovarske brigade podsjetio je kako je 1991. godine u Vukovaru bilo oko 1.800 branitelja, a brigada je ukupno brojala 5. 493 branitelja od kojih je poginulo i nestalo njih 923.

Ispis
Vrh