Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Župan Božo Galić nazočio 42. Iločkoj berbi grožđa

  • 05. rujna 2009.
  • Ured župana
fullscreen Župan Božo Galić nazočio 42. Iločkoj berbi grožđa Župan Božo Galić nazočio 42. Iločkoj berbi grožđa
Župan Božo Galić nazočio 42. Iločkoj berbi grožđa

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić nazočio je kulturnoj manifestaciji 42. „Iločke berbe grožđa“, koja je održana u iločkoj srednjovjekovnoj gradskoj jezgri.

Poznata kulturno-zabavna i gospodarsko-turistička manifestacija "Iločka berba grožđa" potekla je iz starog srijemsko-slavonskog običaja okupljanja pučana i simbolički obilježava početak berbe u srijemskom vinogorju, a ove godine odvijala se pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva te Vukovarsko-srijemske županije, a u organizaciji grada Iloka. 

Osim župana Galića, navedenoj manifestaciji nazočili su saborski zastupnik Petar Mlinarić, gradonačelnik grada Iloka Miroslav Janić te brojni uzvanici, a branjem grozda u improviziranom vinogradu ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petar Čobanković i ove je godine označio početak berbe u iločkim vinogradima.

Pred velikim brojem Iločana i njihovih gostiju, u svečanom programu sudjelovali su članovi Kulturno-umjetničkog društva iz Bapske, Županje, Ilače te domaće Društvo „Julije Benešić“ Ilok. 

Do danas Iločka berba grožđa prerasla je u značajnu i atraktivnu  manifestaciju, koja traje nekoliko dana, te privlači sve veći broj gostiju i posjetitelja različitih programa.

Ispis
Vrh