Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Župan Božo Galić na središnjoj svečanoj manifestaciji „Divan je kićen Srijem“

  • 05. lipnja 2010.
  • Obrazovanje

Već tradicionalno u općini Nijemci održava se kulturna manifestacija „Divan je kićeni Srijem“. Manifestacija obuhvaća različite sportske i kulturne sadržaje, te se na taj način njeguje tradicijska kultura, folklorno naslijeđe i identitet zapadnog Srijema.

I ove godine, posjetitelji su mogli uživati na gospodarskom sajmu koji je uz neizostavne gastronomske specijalitete nudio i ručno izrađene artikle s prepoznatljivim srijemskim pečatom. Pored zlatoveza, oslikanih staklenih boca i keramičkih predmeta neizostavni su bili ručni radovi čuvarica i njegovateljica prošlosti ovoga kraja. Raskošna ponuda iznova je potvrdila važnost ove manifestacije za Vukovarsko - srijemsku županiji.

Središnjoj svečanoj manifestacije „Divan je kićen Srijem“, kulturno-zabavnom programu koji se održao danas u Nijemcima nazočio je  vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

Ljubav prema Srijemu, Slavoniji i cijeloj našoj domovini glavni je razlog da se tradicijska kultura kod nas održala i do danas, na što smo iznimno ponosni- istaknuo je župan Galić.

Uz kulturno-umjetničko društvo i župski zbor iz Nijemaca, nastupili su KUD „Apševački veseljaci“ Apševci, KUD „ Sveti Antun-Pokupska dolina“ Karlovac, HKUD „Svi Sveti“-Jare( Široki brijeg), KUD „Dukat“ Svinjarevci, KUD „Graničar“ Gunja, KUD „Lovor Trnjani“ Bački Breg, KUD „Bosut“ Podgrađe- muška pjevačka skupina, KUD „Tomislav“ Golubinci, KUD „Branimir“ Bošnjaci.

Ispis
Vrh