Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Župan Božo Galić na obilježavanju četvrte obljetnice smrti hrvatskog viteza Marka Babića

  • 03. srpnja 2011.
  • Hrvatski branitelji, Ured župana

Polaganjem vijenaca na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, svetom misom zadušnicom u crkvi Gospe Fatimske u Borovu naselju i komemorativnim skupom na Trpinjskoj cesti kod tenka koji je danas simbolički bio uvijen u crno, obilježena je četvrta godišnjica smrti legendarnog branitelja Trpinjske ceste pukovnika Marka Babića.

Sjećanje na Marka Babića organizirala je Udruga branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata - Klub branitelja i dragovoljaca Trpinjska cesta 1991

Babićevi prijatelji, rođaci i suborci okupili su se na Trpinjskoj cesti gdje je agresor izgubio više od 100 tenkova i oklopnjaka  zbog čega je ova ulica i prozvana "grobljem tenkova" prisjećajući se ratnog puta jednog od zapovjednika obrane Trpinjske ceste i jednog od najbližih suboraca i zamjenika legendarnog zapovjednika, general-bojnika Blage Zadre.

Skupu su nazočili, uz Markovu obitelj i potpredsjednika Vlade i  ministra poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, Petra Čobanković, i izaslanik Ministarstva obitelji, branitelja  i međugeneracijske solidarnosti Mladen Lončar, vukovarsko-srijemski župan  Božo Galić sa suradnicima, predstavnici braniteljskih udruga, predstavnici Grada Vukovara i  vukovarskog HDZ-a i HSP-a dr. A. Starčević, koji su položili vijence i upalili svijeće  na Markovom grobu na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.

Marko Babić, ostao je, među ostalim zapamćen i kao vukovarski branitelj koji je na Trpinjskoj cesti uništio najviše neprijateljskih tenkova  - 14.

Umro je 2007. godine od posljedica moždanog udar, no i danas je simbol vukovarske borbe i  istinski heroj Domovinskog rata.

Ispis
Vrh