Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Župan Božo Galić na Međunarodnoj konferenciji Adriatic Wood Days 2019. u Dubrovniku

  • 02. prosinca 2019.
  • Gospodarstvo, Međunarodna suradnja i regionalni razvoj, Ured župana
fullscreen Župan Božo Galić na Međunarodnoj konferenciji Adriatic Wood Days 2019. u Dubrovniku (1).jpg Župan Božo Galić na Međunarodnoj konferenciji Adriatic Wood Days 2019. u Dubrovniku (1).jpg
Župan Božo Galić na Međunarodnoj konferenciji Adriatic Wood Days 2019. u Dubrovniku (1).jpg
fullscreen Župan Božo Galić na Međunarodnoj konferenciji Adriatic Wood Days 2019. u Dubrovniku (2).jpg Župan Božo Galić na Međunarodnoj konferenciji Adriatic Wood Days 2019. u Dubrovniku (2).jpg
Župan Božo Galić na Međunarodnoj konferenciji Adriatic Wood Days 2019. u Dubrovniku (2).jpg
fullscreen Župan Božo Galić na Međunarodnoj konferenciji Adriatic Wood Days 2019. u Dubrovniku (3).jpg Župan Božo Galić na Međunarodnoj konferenciji Adriatic Wood Days 2019. u Dubrovniku (3).jpg
Župan Božo Galić na Međunarodnoj konferenciji Adriatic Wood Days 2019. u Dubrovniku (3).jpg
fullscreen Župan Božo Galić na Međunarodnoj konferenciji Adriatic Wood Days 2019. u Dubrovniku (4).jpg Župan Božo Galić na Međunarodnoj konferenciji Adriatic Wood Days 2019. u Dubrovniku (4).jpg
Župan Božo Galić na Međunarodnoj konferenciji Adriatic Wood Days 2019. u Dubrovniku (4).jpg

U kongresnom centru hotela Sheraton u Dubrovniku održano je svečano otvorenje 5. Adriatic Wood Days konferencije. Riječ je o međunarodnoj konferenciji iz područja šumarstva, prerade drva, energije iz drva, gradnje drvom, proizvodnje namještaja i pripadajućih kreativnih industrija, kako bi se dionici iz Hrvatske i inozemstva umrežili, raspravili bitne sektorske teme, predložili rješenja za brojne izazove s kojima se drvoprerađivački sektor susreće, ali i razmijenili iskustva oko primjene sektorskih inovacija.

Tijekom dvodnevnog trajanja, na programu su brojne prezentacije, panel rasprave i radionice na kojima će se obraditi raznovrsne teme kao što su gospodarenje šumama, gradnja i trgovina drvom, dizajn, biomasa i obnovljivi izvori energije, certficiranje te europski programi i projekti.

Svečanost otvaranja okupila je više od 160 sudionika iz Hrvatske, regije i zemalja EU, a stigli su i predstavnici europske asocijacije za bioenergiju – Bioenergy Europe, EPC-a (European Pellet Council) te europske ROSEWOOD mreže.

Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić, kao izaslanik Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, pozdravio je sve sudionike konferencije Adriatic Wood Days 2019. Godine, te je u svom pozdravnom govoru rekao kako ga veseli da se ova konferencija ponovno održava u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

”Blagoslovljeni smo kvalitetnim drvom i dužni smo ga čuvati i pravilno koristiti. Želim pohvaliti Hrvatski drvni klaster na organizaciji. Turizam i drvna industrija se neizostavno vežu i važno je da se hrvatsko gospodarstvo naslanja međusobno”, rekao je župan Dobroslavić.

Na konferenciji je nazočio i župan Božo Galić, te je pozdravio sve sudionike i među ostalim istaknuo: Vukovarsko-srijemska županija ima snažne sirovinske zalihe. Naš razvoj je na drvetu, trudimo se da se sirovina koristi ekološki i ekonomski. Međutim, želimo drvo zadržati u našoj županiji i stvoriti nove lance dodane vrijednosti. ROSEWOOOD projekt je uspješan primjer korištenja europskih sredstava, a mi smo vrlo zadovoljni radom Centra kompetencija d.o.o. koji na njemu surađuje s brojnim stranim partnerima.”

Ispis
Vrh