Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Završna konferencija projekta HORIS – Horse Ride in Srijem

  • 28. kolovoza 2019.
  • Međunarodna suradnja i regionalni razvoj
fullscreen HORIS – Horse Ride in Srijem (1).jpg HORIS – Horse Ride in Srijem (1).jpg
HORIS – Horse Ride in Srijem (1).jpg
fullscreen HORIS – Horse Ride in Srijem (2).jpg HORIS – Horse Ride in Srijem (2).jpg
HORIS – Horse Ride in Srijem (2).jpg
fullscreen HORIS – Horse Ride in Srijem (3).jpg HORIS – Horse Ride in Srijem (3).jpg
HORIS – Horse Ride in Srijem (3).jpg
fullscreen HORIS – Horse Ride in Srijem (4).jpg HORIS – Horse Ride in Srijem (4).jpg
HORIS – Horse Ride in Srijem (4).jpg

U Pastoralnom centru Župe Nijemci u organizaciji Općine Nijemci održana je Završna konferencija projekta HORIS – Horse Ride in Srijem koji je financiran iz Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija 2014. – 2020. Provedba projekta je započela 01.09.2017. i traje do 31.08.2019., a ukupna vrijednost je 1.417.632,24 € od čega EU sufinancira 85% odnosno 1.204.987,39 €.

Uvodno je sve prisutne ispred domaćina, a ujedno i nositelja projekta, pozdravio općinski načelnik Općine Nijemci Vjekoslav Belajević. Uz nositelja projekta u provedbi su sudjelovali partneri Konjogojska udruga Vranac (Donje Novo Selo, Hrvatska), Općina Ruma (Srbija), Srednja poljoprivredna i prehrambena škola Stevan Petrović – Brile (Ruma, Srbija) i Konjički klub Srem (Sremska Mitrovica, Srbija). Također su se uvodno obratili i pozdravili sve prisutne i predstavnici partnera. 

Aktivnosti i rezultate projekta je predstavila voditeljica projekta ispred Općine Nijemci Marina Karačić. Cilj projekta je unaprijediti i poboljšati konjičku infrastrukturu i povećati ljudske kapacitete za pružanje naprednijih turističkih usluga, te očuvanje kulturne baštine. Glavni rezultati projekta su izgrađena konjička staza, nadstrešnica za konje i sjenica za turiste te nabavljena jahačka oprema i tradicionalna odjeća za Općinu Nijemci i Konjogojsku udrugu Vranac, dok su kod partnera iz Srbije također izgrađene konjičke arene, štale i ograde i nabavljena oprema za jahanje i tradicionalna odjeća.

Ispred Upravnog odjela za gospodarstvo i regionalni razvoj VSŽ na konferenciji je nazočio viši stručni suradnik za regionalni razvoj Ivan Domac.

Ispis
Vrh