Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Zamjenik župana Željko Cirba na savjetovanju i tribini za upravljanje braniteljskih zadruga sa područja Vukovarsko-srijemske županije

  • 18. prosinca 2010.
  • Hrvatski branitelji, Ured župana

U Tompojevcima je u danas održano  savjetovanje i tribina za upravitelje braniteljskih zadruga sa područja Vukovarsko-srijemske županije pod nazivom  „Braniteljske zadruge- nove mjere Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, primjeri dobre prakse i mogućnosti kroz udruživanje.“,  u organizaciji Pčelarske braniteljske zadruge "Tompojevci", Općine Tompojevci i Referalnog centra za braniteljske zadruge P.S.V.Z. Agrovladislavci.

Skupu su nazočili eminenti gosti: Lasta Unković iz Ministarstva Obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti - Uprave za branitelje, zamjenik vukovarsko-srijemskog  župana Željko Cirba, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvoj Vukovarsko-srijemske županije Andrija Matić, tajnik Hrvatske gospodarske komore Ivan Marijanović, Mladen Markešić ispred Ureda za međunarodnu suradnju TITL-a, voditelj Referalnog centra Tomo Bagarić i zamjenik načelnika Općine Tompojevci Zdravko Galović.

Skup je u ime organizatora P.B.Z. "Tompojevci" i općine Tompojevci otvorio predsjednik Općinskog vijeća Općine Tompojevci Dalibor Bajči.

Zamjenik župana Željko Cirba, pozdravljajući nazočne, istaknuo je važnost tema o kojima će se razgovarati na ovom skupu, te priliku koja nam se pruža približavanjem Europskoj Uniji i pretpristupnim fondovima.

U svom obraćanju istaknuo je i važnost rada na gospodarstvu te prilike koje se otvaraju na tržištu braniteljskim zadrugama.

Savjetovanje je održano na sljedeće teme: Nove mjere ministarstva branitelja, obitelji i međugeneracijske solidarnosti za razvoj braniteljskih zadruga, Ekološka proizvodnja,  Primjeri dobre prakse u zadrugarstvu i Udruživanje braniteljskih zadruga u klastere  - mogućnosti i prednosti.

Ispis
Vrh