Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Uvođenje radova izvođača za Centar kompetentnosti u sektoru poljoprivrede Poljoprivredno šumarske škole Vinkovci i Srednje škole Ilok

  • 11. listopada 2021.
  • Ostalo
fullscreen Uvođenje radova izvođača za Centar kompetentnosti  (1).jpg Uvođenje radova izvođača za Centar kompetentnosti  (1).jpg
Uvođenje radova izvođača za Centar kompetentnosti (1).jpg
fullscreen Uvođenje radova izvođača za Centar kompetentnosti  (2).jpg Uvođenje radova izvođača za Centar kompetentnosti  (2).jpg
Uvođenje radova izvođača za Centar kompetentnosti (2).jpg

Poljoprivredno šumarska škola Vinkovci, imenovana je jednim od tri Regionalna centra kompetentnosti u sektoru poljoprivrede u Republici Hrvatskoj i nositelj je projekta “Centar za suvremene tehnologije i obrazovanje u poljoprivredi”.

U I. fazi u projektu unaprijediti će se infrastruktura nositelja i škole partnera, kako bi se omogućila kvalitetni i inovativni programi obrazovanja u sektoru poljoprivrede. Tako bi se povećao interes učenika za upis u Poljoprivredno šumarsku školu Vinkovci i Srednju školu Ilok.

Projekt ukupne vrijednosti 29.839.322,41 kuna u potpunosti se financira bespovratnim sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a prijavljen je na Poziv „Uspostava infrastrukture regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju kao podrška procesu reforme strukovnog obrazovanja i osposobljavanja“.

Projekt se provodi u partnerstvu sa Srednjom školom Ilok i Vukovarsko-srijemskom županijom. Razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije suradnik je na projektu, koji nakon uspješne pripreme projekta pruža i stručnu pomoć u provedbi projekta.

Najveći dio iznosa projekta je ulaganje u infrastrukturu odnosno rekonstrukcija, dogradnja, obnova i prilagodba objekata u Iloku i u Vinkovcima.

Nakon provedenih postupaka javnih nabava radova i stručnog nadzora 8. i 11. listopada 2021. godine održano je uvođenje izvođača u posao. Za radove u vrijednosti 14.329.249,38 kuna i s rokom izvršenja 18 mjeseci na objektu Poljoprivredno šumarske škole Vinkovci ugovorena je tvrtka Grand d.o.o. iz Županje, za radove vrijednosti 8.227.974,65 kuna s rokom izvršenja 14 mjeseci na objektu Srednje škole Iloku ugovorena tvrtka Suhomont d.o.o.iz Vinkovaca.

Nazočni uvođenju u provedbu projekta radova bili su ravnateljica Poljoprivredno šumarske škole Vinkovci, Ružica Zucić, ravnatelj Srednje škole Ilok, Željko Prskalo, ravnatelj Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije, Ilija Cota te pročelnica UO za obrazovanje i kulturu Vukovarsko-srijemske županije, doc.dr.sc. Jadranka Mustapić-Karlić.

Ispis
Vrh