Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

U Vukovaru svečano otvoreno 24. Svehrvatsko športsko natjecanje invalida Domovinskog rata

  • 12. travnja 2019.
  • Hrvatski branitelji
fullscreen U Vukovaru svečano otvoreno 24. Svehrvatsko športsko natjecanje invalida Domovinskog rata (1).jpg U Vukovaru svečano otvoreno 24. Svehrvatsko športsko natjecanje invalida Domovinskog rata (1).jpg
U Vukovaru svečano otvoreno 24. Svehrvatsko športsko natjecanje invalida Domovinskog rata (1).jpg
fullscreen U Vukovaru svečano otvoreno 24. Svehrvatsko športsko natjecanje invalida Domovinskog rata (2).jpg U Vukovaru svečano otvoreno 24. Svehrvatsko športsko natjecanje invalida Domovinskog rata (2).jpg
U Vukovaru svečano otvoreno 24. Svehrvatsko športsko natjecanje invalida Domovinskog rata (2).jpg
fullscreen U Vukovaru svečano otvoreno 24. Svehrvatsko športsko natjecanje invalida Domovinskog rata (3).jpg U Vukovaru svečano otvoreno 24. Svehrvatsko športsko natjecanje invalida Domovinskog rata (3).jpg
U Vukovaru svečano otvoreno 24. Svehrvatsko športsko natjecanje invalida Domovinskog rata (3).jpg

U organizaciji Zajednice županijskih zajednica, udruga i članova HVIDR-a RH u Vukovaru je svečano otvoreno 24. Svehrvatsko športsko natjecanje invalida Domovinskoga rata, 24. SŠNIDOR Vukovar 2018.- 2019.

U pozdravnim govorima izraženo je zadovoljstvo što je Vukovar ove godine domaćin natjecanju te naglašeno poštovanje prema svima koji su utkali ono najvrjednije što su imali, a to su njihova tijela za stvaranje hrvatske države.

Svečanosti otvaranja natjecanja nazočio je zamjenik župana Damir Barna te je istaknuo kako je proteklo nešto više od 20 godina otkada se SŠNIDOR prvi puta održao u Vukovaru a danas Vukovar puno ljepše izgleda nego tada, pa je dodao: -„Vukovar je kroz to vrijeme pokazao kako je srednjoeuropski i hrvatski grad i u njemu zajedno žive pripadnici brojnih nacionalnih manjina, koji konzumiraju sva prava po najvećim svjetskim standardima.“

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved je izrazio zahvalnost ratnim vojnim invalidima što imaju snagu okupiti se i odaslati poruku cijelom hrvatskome narodu kako se u Vukovaru osjeća s pozitivna emocija kroz zajedničko okupljanje na natjecanju.

Izaslanik predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović i posebni savjetnik za branitelje Ante Deur rekao je kako je posebno lijepo vidjeti branitelje i stradalnike Domovinskoga rata u gradu u kojem se stvarala hrvatska država koji svjedoče istinskom zajedništvu.

24. SŠNIDOR, se održava pod Visokim pokroviteljstvom predsjednice RH, Kolinde Grabar Kitarović, Vlade RH i Hrvatskog sabora te pod pokroviteljstvom Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vukovara.

Natjecanje se kontinuirano održava tijekom više od dva desetljeća (osim 2003 .godine), a ove je godine ponovno u gradu Vukovaru, koji ima čast biti domaćinom ovog tradicionalnog projekta HVIDR-a RH. Do sada su gradovi domaćini bili: Vukovar (1998)., Mostar, Osijek, Varaždin, Šibenik, Pula, Split, Zadar, Virovitica, Poreč, Zagreb i Makarska (bila je 4 puta domaćin).

Očekuje se oko 1000 sudionika, hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata koji će odmjeriti športske snage. To su članovi 22 postave iz 20 županijskih zajednica udruga HVIDR-a u RH i HVIDR-a HVO Herceg Bosne koji će se natjecati u 10 invalidskih športskih disciplina, odnosno 28 športskih natjecateljskih kategorija.

Osnovna svrha organiziranja je briga o promicanju športskih i rekreativnih aktivnosti članova, radi unapređenja opće zdravstvene sposobnosti HRVI-a te provođenje psihičke i zdravstvene rehabilitacije u svrhu lakšeg uključivanja u društveni život nakon stradavanja u Domovinskom ratu.

Ispis
Vrh