Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

U Vukovaru predviđena gradnja elektrane na kinetičku energiju

  • 04. studenog 2014.
  • Energetika
fullscreen U Vukovaru predviđena gradnja elektrane na kinetičku energiju U Vukovaru predviđena gradnja elektrane na kinetičku energiju
U Vukovaru predviđena gradnja elektrane na kinetičku energiju

Zamjenik župana Željko Cirba nazočio je tiskovnoj konferenciji u Gradskoj upravi u Vukovaru, a povodom izgradnje elektrane na kinetičku energiju u Vukovaru.

Tvrtka Rosh innovative Balkans , u sastavu holdinga Save the Planet A.G., koji ima sjedište u Švicarskoj, namjerava u Vukovaru izgraditi prvu kinetičku elektranu u ovom dijelu svijeta, rekao je na konferenciji za novinare predstavnik tvrtke Dejan Stojsavljević.

Tiskovnoj konferenciji nazočio je i gradonačelnik Ivan Penava.

Potencijalna je lokacija u Gospodarskoj zoni Vukovar i za investiciju je potrebno 16 milijuna eura. Zato će tvrtka u četvrtak projekt predstaviti potencijalnim poslovnim partnerima iz Hrvatske i susjednih zemalja.

Elektrana bi bila snage 5 megavata i godišnje bi proizvodila 43,2 milijuna kilovatsati struje po cijeni od 3 centa po kilovatsatu, a radi na potisak vode u spremnicima.

Investicija bi se isplatila za četiri i pol godine, bilo bi zaposleno sedam radnika, a tvrtka želi u Vukovaru otvoriti i proizvodni pogon.

Ispis
Vrh