Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

U Vukovaru otvoren 16. filmski festival podunavskih zemalja - Vukovar film festival

  • 29. lipnja 2022.
fullscreen 16. Vukovar film festival.jpg 16. Vukovar film festival.jpg
16. Vukovar film festival.jpg
Izvor fotografije: TZ grada Vukovara

U Vukovaru, na terasi Agencije za vodne putove, otvoren 16. filmski festival podunavskih zemalja - Vukovar film festival, koji traje do nedjelje, 3. srpnja.

Ovogodišnji festival otvorio je mađarski kratki igrani film „Eger, 1552“ redatelja Attile Szasza, a potom je uslijedila projekcija ukrajinskog dugometražnog filma Vizija leptira redatelja Maksima Nakonečnog, nastalog i u hrvatskoj koprodukciji.

Publika može pogledati preko 60 kratkih, dugometražnih i dokumentarnih filmova te filmskih ostvarenja u službenoj konkurenciji i popratnome programu uz brojne dodatne sadržaje na pet lokacija u gradu. Na terasi Agencije za vodne putove i u CineStaru publika će vidjeti filmove koji su u službenoj konkurenciji dugometražnog i kratkometražnog igranog i konkurenciji dokumentarnog filma, u Hrvatskom domu Vukovar prikazivat će se najnoviji filmovi francuske kinematografije te kategorija DokuTV s najnovijim dokumentarcima, perivoj dvorca Eltz rezerviran je za najatraktivniji program u sklopu kojeg će se prikazati kategorija "Festivalski hitovi" među kojima će biti prikazani filmovi "Ja sam Zlatan" o jednom od najpoznatijih nogometaša 21. stoljeća Zlatanu Ibrahovimoviću te "Dvostruka prijevara", ovogodišnji dobitnik nagrade za najbolju režiju na filmskom festivalu u Cannesu. Peta je lokacija za projekcije kino u Borovu naselju.

Članove stručnog festivalskog žirija ove godine čine glumac Marko Cindrić, književnik i autor Velimir Grgić te bivši urednik HRT-a Đelo Hadžiselimović.

Otvorenju ovogodišnjeg Vukovar film festivala prisustvovala je pročelnica Upravnog odjela za turizam i kulturu Vukovarsko-srijemske županije Tamara Kalistović.

Izvor fotografije: TZ grada Vukovara

Ispis
Vrh