Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

U Vukovaru održana sjednica GSV-a

  • 08. svibnja 2009.
  • Ostalo
fullscreen U Vukovaru održana sjednica GSV-a (1).jpg U Vukovaru održana sjednica GSV-a (1).jpg
U Vukovaru održana sjednica GSV-a (1).jpg
fullscreen U Vukovaru održana sjednica GSV-a (2).jpg U Vukovaru održana sjednica GSV-a (2).jpg
U Vukovaru održana sjednica GSV-a (2).jpg
fullscreen U Vukovaru održana sjednica GSV-a (3).jpg U Vukovaru održana sjednica GSV-a (3).jpg
U Vukovaru održana sjednica GSV-a (3).jpg
fullscreen U Vukovaru održana sjednica GSV-a (4).jpg U Vukovaru održana sjednica GSV-a (4).jpg
U Vukovaru održana sjednica GSV-a (4).jpg

Gospodarsko-socijalno vijeće održalo je svoju 27. sjednicu na kojoj je analizirano Izvješće o stanju sigurnosti na području Vukovarsko-srijemske županije, raspravljalo se o trenutnoj gospodarskoj situaciji u Spačvi d.d., a Gospodarsko-socijalnom vijeću je iznesena i informacija o trenutnoj situaciji u Vinki d.d.

Načelnik OKC-a PU Vukovarsko-srijemske Fabijan Kapular iznio je podatke o stanju sigurnosti na području Vukovarsko-srijemske županije iz kojih je vidljivo smanjenje broja kaznenih djela na svim područjima policijske djelatnosti. Iznesenim podacima bio je zadovoljan predsjednik GSV-a, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić istaknuvši da su pozitivni pokazatelji rezultat kvalitetnog rada policije.

U drugoj točki dnevnog reda direktor Spačve d.d. Dario Puljiz i Ivan Božičević, predsjednik radničkog vijeća u Spačvi d.d. upoznali su prisutne sa teškom gospodarskom situacijom u kojoj se nalazi Spačva d.d. i cjelokupna drvna industrija te da postoji vjerojatnost otpuštanja 108 radnika zaposlenih na neodređeno vrijeme. Župan Vukovarsko-srijemske županije i predsjednik GSV-a Božo Galić istaknuo je kako je upoznat sa situacijom u drvnoj industriji i predložio da se učini sve kako bi se spasila radna mjesta te da će GSV pomoći koliko bude mogao u pronalaženju rješenja.

U nastavku sjednice direktor Vinke d.d. Tomo Trošelj iznio je podatke o teškoj financijskoj situaciji u kojoj se nalazi Vinka d.d. budući nisu provedene odluke Vlade Republike Hrvatske o financijskoj konsolidaciji tvrtke. Predsjednik GSV-a Božo Galić istaknuo je da će GSV Vukovarsko-srijemske županije uputiti dopis Hrvatskom fondu za privatizaciju i Nacionalnom Gospodarsko-socijalnom vijeću kako bi se što žurnije počelo sa konsolidacijom Vinke d.d.

Ispis
Vrh