Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

U Vukovaru održan VII okrugli stol na temu stanja željezničkih usluga i povezanosti željezničkog i riječnog prometa

  • 15. rujna 2017.
  • Međunarodna suradnja i regionalni razvoj, Promet i komunikacije, Gospodarstvo
fullscreen U Vukovaru održan VII okrugli stol  (1).jpg U Vukovaru održan VII okrugli stol  (1).jpg
U Vukovaru održan VII okrugli stol (1).jpg
fullscreen U Vukovaru održan VII okrugli stol  (2).jpg U Vukovaru održan VII okrugli stol  (2).jpg
U Vukovaru održan VII okrugli stol (2).jpg
fullscreen U Vukovaru održan VII okrugli stol  (3).jpg U Vukovaru održan VII okrugli stol  (3).jpg
U Vukovaru održan VII okrugli stol (3).jpg

Danas je u hotelu Lav u Vukovaru, u organizaciji Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM), održan VII okrugli stol dionika na temu stanja željezničkih usluga i povezanosti  željezničkog i riječnog prometa u kontekstu gospodarskog razvoja slavonskih županija.

U radu navedenog skupa sudjelovali su osim predstavnika HAKOM-a i predstavnici slavonskih riječnih luka, Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije, Grada Vukovara, prijevozničkih tvrtki u željezničkom i riječnom prometu, te predstavnici resornog Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Uvodnu riječ i pozdrave sudionicima okruglog stola uputio je predsjednik Vijeća HAKOM-a Dražen Lučić, a nakon toga je kroz kratke prezentacije prikazana povijest željeznice u Slavoniji, zakonodavni okvir u području željezničkih usluga, te aktuelno stanje na tržištu željezničkih usluga u Republici Hrvatskoj i Slavoniji.

Predstavnici Luke Vukovar d.o.o., Luke Tranzit d.o.o. Osijek i Lučke uprave Slavonski Brod su se u svojim obraćanjima osvrnuli na značaj  željezničkog prometa u odnosu na poslovanje riječnih luka, a istaknuli su i probleme s kojima se susreću u poslovanju, a vezani su za željezničke usluge .

Zaključak skupa je da intenzitet poslovnih aktivnosti riječnih luka i teretnog željezničkog prometa, unatoč značajnim resursima, nije na dovoljno visokoj razini i da je iz tog razloga nužno usklađeno djelovanje svih dionika (poduzetnika, institucija javne uprave i znanstvenih institucija) koji se bave ili  imaju utjecaja na ovaj sektor gospodarstva.

Ispred VS Županije u radu okruglog stola sudjelovao je Zdenko Podolar, v.d. pročelnika UO za gospodarstvo  i regionalni razvoj. 

Ispis
Vrh