Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

U Vukovaru održan skup o poticanju energetske učinkovitosti u javnom sektoru

  • 19. ožujka 2014.
  • Energetika, Gospodarstvo

U hotelu „Lav“ u Vukovaru održan je prvi regionalni Skup o energetskoj učinkovitosti u javnom sektoru, u organizaciji Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, na kojoj je nazočio i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i tom prilikom pozdravio sve nazočne na navedenom skupu.

Župan Galić istaknuo je kako će se nastaviti dosadašnja suradnja sa Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te je među ostalim rekao: „Mi ćemo i ove godine definirati naš program i kandidirati niz projekata i u školstvu, zdravstvu, kulturnim institucijama kako za uštedu energije tako i za obnovljive izvore energije, ali i niz projekata koji će dati rezultate za sve građane naše županije.“

Skup je namijenjen predstavnicima javnog sektora s područja Vukovarsko-srijemske, Virovitičko-podravske, Osječko-baranjske, Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije te je na njemu ujedno predstavljen plan javnih poziva i natječaja Fonda za 2014. godinu.

Načelnica Sektora za energetsku učinkovitost Vesna Bukarica izjavila je kako ispred Fonda žele informirati jedinice lokalne samouprave kako doći do sredstava za sufinanciranje građana za mjere energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije  u obiteljskim kućama te javnim zgradama poput škola, vrtića, domova zdravlja itd. – Sufinanciranje građanima možemo ponuditi u iznosima od 40, 60 i 80 posto opravdanih troškova, ili do maksimalnih iznosa koji će biti propisani natječajem, naglasivši kako su im posebno zanimljiva područja od posebne državne skrbi koja prema njihovim propisima imaju pravo sufinanciranja u iznosu i do 80 posto.  

O uspješno provedenim projektima iskustva su podijelili predstavnici Osječko-baranjske, Brodsko-posavske te Virovitičko podravske županije, kao i gradovi Vinkovci i Pleternica te  poduzeće Eko sustav d.o.o. za gospodarenje otpadom.

Ispis
Vrh