Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

U Vinkovcima održana 29. sjednica GSV-a

  • 28. kolovoza 2009.
  • Gospodarstvo

Gospodarsko-socijalno vijeće održalo je svoju 29. sjednicu na kojoj se raspravljalo o trenutnoj gospodarskoj situaciji na području Vukovarsko-srijemske županije. Budući se raspravljalo o gospodarstvu na sjednici su sudjelovali i predstavnici tvrtki Vupik d.d. i Vinka d.d., kao bitni gospodarski subjekti za poljoprivrednu proizvodnju.

Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, obnovu i razvoj Nenad Jerković iznio je najnovije gospodarstvene pokazatelje o kretanjima u gospodarstvu na području Vukovarsko-srijemske županije, iz kojih je bilo vidljivo da postoje problemi u poslovanju uzrokovani recesijom, ali drugim gospodarskim razlozima, koji su ipak u Vukovarsko-srijemskoj županiji nešto manje izraženi nego na državnoj razini te da ima razloga za optimizam.

Predsjednik Uprave Vinke d.d., Tomo Trošelj upoznao je prisutne sa trenutnom gospodarskom situacijom u toj tvrtki te iznio planove o dovršetku dokapitalizacije i financijske konsolidacije iste nakon čega bi se pristupilo traženju strateškog partnera koji bi nadalje unaprijedio rad i razvoj Vinke d.d.

Predsjednik Uprave Vupika d.d., Tomislav Mihaljević iznio je podatke o gospodarskoj situaciji u Vupiku d.d. iz kojih je vidljivo da se Vupik d.d. nalazi u teškoj situaciji, ali uz pomoć Županije dobili su pomoć od Hrvatskog fonda za privatizaciju i Vlade Republike Hrvatske te se poduzimaju koraci za uspješnu privatizaciju tvrtke.

Ispis
Vrh