Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

U spomen žrtvama upaljene su svijeće u dvorištu vukovarske bolnice

  • 17. studenog 2014.
  • Ostalo, Hrvatski branitelji
fullscreen U spomen žrtvama upaljene su svijeće u dvorištu vukovarske bolnice U spomen žrtvama upaljene su svijeće u dvorištu vukovarske bolnice
U spomen žrtvama upaljene su svijeće u dvorištu vukovarske bolnice

U dvorištu Opće županijske bolnice u Vukovaru održana je tradicionalna molitva i paljenje svijeća za sve žrtve iz Domovinskoga rata, posebice one koje su spas tražile u bolnici.

Molitvu su predvodili gvardijan franjevačkoga samostana u Vukovaru fra Ivica Jagodić i kapelan župe sv. Filipa i Jakova fra Mario Zubak. Organizatori molitve  bili su članovi Franjevačke mladeži.   

Brojni Vukovarci okupili su se oko spomen obilježja u dvorištu bolnice, odakle je nakon pada grada prije 23 godine odvedeno 260 ranjenika, branitelja i medicinskog osoblja, čija su tijela ekshumirana iz masovne grobnice na Ovčari, dok je sudbina njih 60-tak odvedenih iz bolnice još uvijek nepoznata.

Među okupljenima u molitvi i paljenju svijeća bili su i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić,  ratna ravnateljica bolnice mr.sc. Vesna Bosanac, ministar zdravlja Siniša Varga te gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa svojim zamjenicima, zatim članovi izaslanstva gradova Dubrovnika, Sinja, Šibenika i općine Dugopolje te Viteškog alkarskog društva Sinj.

Pjevali su i članovi Klape „Sveti Juraj“ Hrvatske ratne mornarice, a u zrak su pušteni svijetleći lampioni.

Ispis
Vrh