Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

U povodu Međunarodnog Dana ljudskih prava u palači Srijem u Vukovaru održana sjednica Povjerenstva za ljudska prava

  • 22. prosinca 2022.
  • Ostalo
fullscreen Održana sjednica Povjerenstva za ljudska prava (1).jpg Održana sjednica Povjerenstva za ljudska prava (1).jpg
Održana sjednica Povjerenstva za ljudska prava (1).jpg
fullscreen Održana sjednica Povjerenstva za ljudska prava (2).jpg Održana sjednica Povjerenstva za ljudska prava (2).jpg
Održana sjednica Povjerenstva za ljudska prava (2).jpg
fullscreen Održana sjednica Povjerenstva za ljudska prava (3).jpg Održana sjednica Povjerenstva za ljudska prava (3).jpg
Održana sjednica Povjerenstva za ljudska prava (3).jpg

U povodu Međunarodnog Dana ljudskih prava, koji se od 1948. godine tradicionalno u svijetu obilježava 10.12. svake godine, u četvrtak je u palači Srijem u Vukovaru održana sjednica Povjerenstva za ljudska prava u proširenom sastavu.

Osim članova Povjerenstva, sastanku su nazočili predstavnici institucija,  organizacija, ustanova i udruga koji se u svom radu susreću sa ovom tematikom.

Sastanak je otvorio zamjenik župana Srđan Jeremić koji je i predsjednik Povjerenstva za ljudska prava naše županije.

U uvodnom izlaganju osvrnuo se na značaj  Međunarodnog Dana ljudskih prava te pravne regulative kojom se ista štite međunarodnim i domaćim pravnim aktima.

Ovom sastanku nazočila je i pučka pravobraniteljica Tena Šimonović Einwalter, njena zamjenica Tatjana Vlašić te savjetnik u Uredu pučke pravobraniteljice Mladen Stojanović.

Pučka pravobraniteljica predstavila je najvažnije elemente iz svog izvješća o stanju ljudskih prava za prošlu godinu koji je dostavljen Hrvatskom saboru.

U neposrednoj interakciji i razgovoru sa nazočnima na sastanku pokušala je sagledati kako oni vide stanje i problematiku ljudskih prava u Republici Hrvatskoj,  a posebice u Vukovarsko - srijemskoj županiji.

Ispis
Vrh