Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

U povodu Dana grada Vukovara odana počast žrtvama Domovinskog rata

  • 03. svibnja 2010.
  • Hrvatski branitelji
fullscreen U povodu Dana grada Vukovara odana počast žrtvama Domovinskog rata U povodu Dana grada Vukovara odana počast žrtvama Domovinskog rata
U povodu Dana grada Vukovara odana počast žrtvama Domovinskog rata

U povodu Dana grada Vukovara i njegovih zaštitnika sv. Filipa i Jakova izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije predvođeno županom Božom Galićem, položilo je vijenac i zapalilo svijeću podno Spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru u spomen na sve poginule hrvatske branitelje i civile u Domovinskom ratu.

Uz članove izaslanstva Vukovarsko-srijemske županije, vijence su položili i svijeće zapalili i izaslanstva: Grada Vukovara, 204. Vukovarske brigade, Koordinacije Udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Vukovara, kao i izaslanstva gradova Kupresa, Šibenika, Sinja, Zadra i Trogira.

Molitvu za sve poginule u Domovinskom ratu na groblju je molio fra. Ivica Jagodić, župnik župe sv. Filipa i Jakova.

Nakon ceremonije polaganja vijenca služena je sveta misa u Pastoralnom centru „Sveti Bono“ u Vukovaru koju je služio fra. Željko Tolić, provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupljenja iz Splita.

Također, župan Galić nazočio je procesiji ulicama grada Vukovara, od crkve do Križa na ušću Vuke u Dunav, gdje su podignuti stjegovi grada Vukovara, župe svetih Filipa i Jakova i Republike Hrvatske.

Ispis
Vrh