Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

U Osijeku održana prezentacija glavnih zaključaka GEM istraživanja za 2016. godinu za Republiku Hrvatsku

  • 09. lipnja 2017.
  • Gospodarstvo
fullscreen U Osijeku održana prezentacija GEM istraživanja za 2016. godinu za RH (1).jpg U Osijeku održana prezentacija GEM istraživanja za 2016. godinu za RH (1).jpg
U Osijeku održana prezentacija GEM istraživanja za 2016. godinu za RH (1).jpg
fullscreen U Osijeku održana prezentacija GEM istraživanja za 2016. godinu za RH (2).jpg U Osijeku održana prezentacija GEM istraživanja za 2016. godinu za RH (2).jpg
U Osijeku održana prezentacija GEM istraživanja za 2016. godinu za RH (2).jpg

U prostorima Ekonomskog fakulteta u Osijeku danas je održana prezentacija glavnih zaključaka GEM (Global Entrepreneurship Monitor) istraživanja za 2016. godinu za Republiku Hrvatsku.

Riječ je o najvećem globalnom projektu istraživanja poduzetništva, a rezultati i zaključci istraživanja trebali bi biti osnova Vladama država u kojima se istraživanje provodi za donošenje strateških usmjerenja za unaprjeđenje poduzetničke klime i poticanja investicija. GEM istraživanje za Republiku Hrvatsku je proveo GEM team Ekonomskog fakulteta Osijek i Centar za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva (CEPOR), a promocijski i sponzorski su ga podržali HUP i Hrvatska udruga banaka.

Nakon predstavljanja zaključaka održan je i okrugli stol sa temom "Što čini Hrvatsku i Slavoniju (ne)poduzetničkom zemljom" , a na istome su sudjelovali predstavnici poduzetnika, banaka i znanstvenog sektora. Opisanom događanju ispred Vukovarsko-srijemske županije je nazočio v.d. pročelnika UO za gospodarstvo i regionalni razvoj Zdenko Podolar.

Ispis
Vrh