Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

U okviru projekta LENA provodi se besplatna edukacija

  • 10. travnja 2017.
  • Međunarodna suradnja i regionalni razvoj

U okviru prvog poziva za projekte iz programa Interreg - Danube Transnational Program, Vukovarsko-srijemska županija, zajedno s partnerima iz još osam zemalja podunavske regije (uz Hrvatsku tu su i Njemačka, Austrija, Slovenija, Mađarska, Srbija, Rumunjska, Bugarska i Ukrajina) dobila je sredstva za projekt pod nazivom „LENA - Local economy and nature conservation in the Danube region“ (LENA – Lokalno gospodarstvo i zaštita prirode u području Dunava).

Radi se o projektu koji se bavi zaštitom prirode u području Dunava, a pilot područje županije je posvećeno uzgoju crne slavonske svinje - fajferice u zaštićenom području Natura. Pilot projekt je zamišljen kao edukacija uzgajivača, razvoj održivog proizvodnog sustava i pilot-projekt farme za uzgoj fajferica.

Projekt LENA traje 30 mjeseci (01.01.2017.-30.06.2019.) te se provodi kako bi poticao održivo korištenje prirodne i kulturne baštine i resursa u zaštićenim područjima Podunavlja.

U okviru projekta LENA provodi se i  besplatna edukacija trenutnih i potencijalnih uzgajivača crne slavonske svinje s područja Vukovarsko-srijemske županije s ciljem ujednačavanja proizvodnih uvjeta (selekcija svinja, objekti, hranidba, prerada u visoko vrijedne tradicionalne proizvode).

Prva grupa besplatnih edukacija će se održati u svibnju(planirani početak 10.05.) te molimo sve zainteresirane da se prijave najkasnije do petka 05. svibnja na mail adresu:ivan.domac@vusz.hr ili telefon 032/300-596

Prijaviti se mogu svi zainteresirani proizvođači/uzgajivači kao i oni koji se žele baviti uzgojem crne slavonske svinje.

Ispis
Vrh