Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

U okviru projekta ABCDE Posavina održana završna konferencija projekta u Orašju, BiH

  • 08. veljače 2013.
  • Međunarodna suradnja i regionalni razvoj, Poljoprivreda, šumarstvo i ruralni razvoj, Energetika
fullscreen U okviru projekta ABCDE Posavina održana završna konferencija projekta u Orašju U okviru projekta ABCDE Posavina održana završna konferencija projekta u Orašju
U okviru projekta ABCDE Posavina održana završna konferencija projekta u Orašju
fullscreen U okviru projekta ABCDE Posavina održana završna konferencija projekta u Orašju U okviru projekta ABCDE Posavina održana završna konferencija projekta u Orašju
U okviru projekta ABCDE Posavina održana završna konferencija projekta u Orašju

Sudionike i organizatore završne konferencije su pozdravili ravnatelj Energetskog instituta Hrvoje Požar dr.sc. Goran  Granić, prof. dr.sc. Gordana Đurić ispred Instituta za genetičke resurse Univerziteta u Banja Luci i svi lokalni partneri u projektu. Pored predstavnika Energetskog instituta Hrvoje Požar i Instituta za genetičke resurse Univerziteta u Banja Luci konferenciji su prisustvovali predstavnici Vukovarsko-srijemske županije Hranimir Jurić i Kristina Černok te EKO-SUSTAVA d.o.o, Vladimir Smolčić, Mihajlo Nagy, Vedran Kurtušić i Ljubomir Ajduković i predstavnik AR Hrast d.o.o. Mario Bušić.

Osnovni ciljevi završne konferencije u okviru projekta ABCDE Posavina su bili; pružiti informacije o svim provedenim aktivnostima i rezultatima projekta, promovirati Katalog za investitore, dokument čija je svrha olakšati i poboljšati realizaciju projekata korištenja poljoprivredne biomase za proizvodnju energije i prezentirati viziju nastavka ovog projekta i daljnje suradnje, na završnoj konferenciji projekta su također iznesene vizije svih partnera na projektu o eventualnom nastavku projekta, iskorištavanju stečenih znanja u novim projektima te suradnja na novim partnerstvima u regiji Posavina.

Projekt ABCDE Posavina (eng. Agricultural Biomass Cross-border Development of Energy in Posavina) se provodi u okviru Programa prekogranične suradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina 2007 - 2013. U projektu sudjeluju Energetski institut Hrvoje Požar (EIHP) i Institut za genetičke resurse Sveučilišta u Banjoj Luci (IGR), kao nositelji projekta u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini,  te Vukovarsko-srijemska županija, Brčko distrikt te općine Orašje, Odžak, Domaljevac-Šamac i Šamac kao partneri na projektu. Provedba je započela 01. ožujka 2011. godine, a aktivnosti na projektu traju 24 mjeseca.

Fokus projekta ABCDE Posavina je promocija energetskog iskorištavanja poljoprivredne biomase u Posavini. Ciljana regija obuhvaća Vukovarsko-srijemsku županiju, Distrikt Brčko te općine Šamac, Orašje, Odžak i Domaljevac-Šamac.

Sve korisne informacije o projektu se mogu pronaći na web stranici http://www.abcde-posavina.org/index.html

Ispis
Vrh