Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

U Lovasu održan 11. Gospodarski forum

  • 26. rujna 2017.
  • Gospodarstvo
fullscreen U Lovasu održan 11. Gospodarski forum (1).JPG U Lovasu održan 11. Gospodarski forum (1).JPG
U Lovasu održan 11. Gospodarski forum (1).JPG
fullscreen U Lovasu održan 11. Gospodarski forum (2).JPG U Lovasu održan 11. Gospodarski forum (2).JPG
U Lovasu održan 11. Gospodarski forum (2).JPG

Općina Lovas organizirala je 11. Gospodarski forum pod nazivom “20 godina od povratka - kako i kuda dalje”, zajedno s Uredom za međunarodnu suradnju TINTL, LAG Srijem, a  u suradnji s Vukovarsko-srijemskom županijom.

Navedenom Forumu sudjelovali su zamjenik župana Damir Barna i v.d. pročelnika UO za gospodarstvo i regionalni razvoj Zdenko Podolar.

Tom prigodom načelnica Općine Lovas Tanja Cirba je istaknula:  - „Puno toga smo postigli, u posljednjih 20 godina, no imamo jedan veliki problem, a to je odlazak mladih, kao i problem loše prometne povezanosti. Osim toga, tu je problematika stambenog zbrinjavanja, kao i problem porezne politike, gdje želimo potaknuti da se izvrše promjene u smislu poreznih povlastica. Smisao ovog Gospodarskog foruma bio je da svi zajednički pošaljemo zaključke prema Županiji, Vladi, Hrvatskom saboru, kako bi mladi ostali živjeti u Slavoniji.“

Prema riječima zamjenika Barne, potrebno je potaknuti gospodarstvo ovoga kraja kroz određene olakšice, jer jako je malo da ukupni prihod Vukovarsko-srijemske županije, participira sa 2% u odnosu na prihod Hrvatske, a također i u rashodovnoj strani, to je jako malo. Za istaknuti je kako je danas, u odnosu na devedesetu godinu, 70.000 ljudi manje a bilo nas je 230.000. Zato je svaka dobra inicijativa je dobrodošla.

Ispis
Vrh