Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

U Jarmini otvoren 11. Memorijalni turnir 12 redarstvenika

  • 01. svibnja 2014.
  • Hrvatski branitelji, Obrazovanje

U sklopu ovogodišnjeg „Memorijala 12 redarstvenika“  započeo je 11. Memorijalni boćarski turnir 12.redarstvenika u Jarmini, gdje se već 23 godine obilježava tragična pogibija 12 policajaca koji su život izgubili u Borovu Selu .

I ove godine, kao i svih dosadašnjih, obilaskom posljednjih počivališta hrvatskih vitezova i polaganjem vijenaca na grobovima stradalih policajaca, obilježava se tužni događaj u kojem su redarstvenici dali su svoje živote u temelje hrvatske države.

Vijenci su položeni na  posljednja počivališta  Stipana Bošnjaka, Antuna Grbavca, Josipa Culeja, Mladena Šarića, Zdenka Perice, Zorana Grašića, Ivice Vučića, Luke Crnkovića, Marinka Petrušića, Janka Čovića, Željka Hrale i Mladena Čatića.

Tako je u ime vukovarsko-srijemskog župana Bože Galića, zamjenik župana Željko Cirba zajedno s načelnikom Općine Jarmina Josipom Draganićem, te predstavnikom Policijske uprave vukovarsko-srijemske v.d. zamjenika načelnika  Fabijanom Kalularom, položio vijenac i zapalio svijeću kod spomen obilježja u centru Jarmine.

Tom prigodom zamjenik Cirba je rekao: „ Dobro je da se uvijek prisjećamo naših najmilijih, naših stradalnika, naših poginulih, da se prisjećamo kako se teško i krvavo stvarala hrvatska država, da položimo vijenac i zapalimo svijeću onima koji su to zaslužili, da mi i naša djeca, i one generacije koje dolaze poslije nas znaju kako se teško stvarala hrvatska domovina.“

Zamjenik župana Cirba nazočio je svečanom otvaranju  11. Memorijalnog  boćarskog turnira 12.redarstvenika na terenima ŠBK „Jozef“ u Jarmini.

Ispis
Vrh