Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

U Dubrovniku održana svečana dodjela godišnjeg priznanja “IMPERIAL”

  • 20. studenog 2022.
  • Ostalo

Autor: izvor: DNZ

fullscreen U Dubrovniku održana svečana dodjela godišnjeg priznanja “IMPERIAL”.jpg U Dubrovniku održana svečana dodjela godišnjeg priznanja “IMPERIAL”.jpg
U Dubrovniku održana svečana dodjela godišnjeg priznanja “IMPERIAL”.jpg
izvor: DNZ

U hotelu Hilton Imperial u Dubrovniku održana je svečana dodjela godišnjih priznanja Imperial, nagrade koja se dodjeljuje kao trajni spomen na 402 poginule djece, civilnih žrtava Domovinskog rata.

Priznanje, koje je dodijeljeno drugu godinu zaredom, uspostavljeno je na inicijativu Udruge hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji s Denisom Pavelom, nositeljem brojnih priznanja iz područja rada s djecom.

Ove godine dodijeljeno je ukupno pet priznanja, i to: Ivi Trojić, učenici Osnovne škole Mokošica iz Dubrovnika; Luciji Kordić, učenici Osnovne škole Montovjerna iz Dubrovnika; Petri Čengić, učenici Srednje ekonomske i trgovačke škole iz Vinkovaca; Lani Gašpar, učenici Osnovne škole Dragutin Tadijanović iz Vukovara te Adamu Ivanušecu, učeniku Osnovne škole kralja Tomislava iz Našica.

Okupljenima na svečanosti dodjele ovih priznanja obratio se župan Nikola Dobroslavić.

‘Pohvaljujem ovu važnu i vrijednu inicijativu. Ovo je vrijeme kad obilježavamo žrtve srpsko-crnogorske agresije diljem Hrvatske. Naša je zadaća i dužnost čuvati sjećanje na naše hrabre branitelje, ali  i na naše stradale civile, posebno djecu kojoj je agresor prekinuo djetinjstvo. Zahvaljujem ovdje i našoj udruzi, našoj predsjednici, gospođi Mariji Lukšić na brizi i snazi’, poručio je, između ostaloga, župan Nikola Dobroslavić.

Okupljenima su se obratili i državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja Špiro Janović, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković te jedan od inicijatora dodjele ovog priznanja Denis Pavela.

Ispis
Vrh