Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

U Cerni otvoren novi poslovno-proizvodni prostor tvrtke „Nexus“d.o.o.

  • 24. rujna 2010.
  • Gospodarstvo, Ostalo

Tvrtka koja je 2009. g. od Hrvatske gospodarske komore nagrađena Zlatnom kunom u kategoriji malih poduzeća – "Nexus" d.o.o. Cerna, uspješno je okončala izgradnju novog poslovno-proizvodnog prostora kojega je danas svečano otvorio Petar Čobanković, ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja zajedno sa Peterom Roesnerom, većinskim vlasnikom tvrtke "Strama MPS" koja je suvlasnik "Nexusu".

Svečanom otvorenju novog poslovno-proizvodnog prostora nazočio je vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

Usprkos sveopćoj kriti, izgradnju novog poslovno-proizvodnog prostora, površine 2.500 četvornih metara, tvrtka  Nexus  uspjela  je zahvaljujući kreditu HBOR-a od pet i pol milijuna kuna i vlastitim sredstvima u iznosu od oko 7 milijuna kuna.

Ideja za izgradnjom pojavila se prije tri godine zahvaljujući iznimno pozitivnom razvoju poslovanja.

Uz uredski prostor u proizvodnom dijelu smještena je bravarija i dio strojne opreme, a s proširenjem proizvodnog prostora otvorene su i mogućnosti dodatnog zapošljavanja.

Tvrtka se bavi strojnom obradom metala proizvodnjom dijelova strojeva za zavarivanje automata ili robota koji se koriste u automobilskoj industriji.

 Među "Nexusosovim" najznačajnijim kupcima nalaze se BMW , Audi, Volkswagen i Daimler.

"Zahvaljujući ovom prostoru u mogućnosti smo povećati proizvodnju, a ujedno i zaposliti novih 20-ak djelatnika tako da ih sada zapošljavamo ukupno 66.“-istaknuo je Alen Magdić, direktor "Nexusa" d.o.o..

Župan Galić čestitao je obitelji Magdić na hrabrosti  što su usprkos gospodarskoj krizi uspjeli investiciju završiti, te izrazio zadovoljstvo ovim gospodarski objektom koji otvara nova radna mjesta i stvara nove vrijednosti.

„Možemo proizvesti proizvod koji možemo plasirati na zahtjev inozemnim tržištima i to je ono što je u ovom trenutku najviše ohrabrujuće“-istaknuo je ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petar Čobanković.

Ispis
Vrh