Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Tečaj Dunavskih vodiča – Projekt LENA

  • 03. rujna 2018.
  • Međunarodna suradnja i regionalni razvoj
fullscreen Tečaj Dunavskih vodiča – Projekt LENA (1).jpg Tečaj Dunavskih vodiča – Projekt LENA (1).jpg
Tečaj Dunavskih vodiča – Projekt LENA (1).jpg
fullscreen Tečaj Dunavskih vodiča – Projekt LENA (2).jpg Tečaj Dunavskih vodiča – Projekt LENA (2).jpg
Tečaj Dunavskih vodiča – Projekt LENA (2).jpg
fullscreen Tečaj Dunavskih vodiča – Projekt LENA (3).jpg Tečaj Dunavskih vodiča – Projekt LENA (3).jpg
Tečaj Dunavskih vodiča – Projekt LENA (3).jpg
fullscreen Tečaj Dunavskih vodiča – Projekt LENA (4).jpg Tečaj Dunavskih vodiča – Projekt LENA (4).jpg
Tečaj Dunavskih vodiča – Projekt LENA (4).jpg

U maloj županijskoj vijećnici započelo je održavanje tečaja za Dunavske vodiče koji se održava u okviru provedbe projekta LENA. To je aktivnost za koju su odgovorni partneri iz Njemačke, Danube Office Ulm, te je VSŽ jedna od 6 partnera koji sudjeluju u provedbi ove aktivnosti. U sklopu toga su dvije osobe ispred VSŽ u travnju prošle tečaj za Dunavske vodiče u Austriji te sada stečeno znanje prenose zainteresiranim osobama s našeg područja. Mario Raguž iz Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima VSŽ i Hranimir Jurić iz UO za poljoprivredu i infrastrukturu, koji je ujedno i član projektnog tima, su prošli trening u Austriji i zaduženi su za provedbu ove aktivnosti.

Projekt LENA – „Lokalno gospodarstvo i zaštita prirode u Podunavlju“ je započeo 01.01.2017. i traje do 30.06.2019. godine te je odobren na prvom pozivu Dunavskog programa transnacionalne suradnje. Uz razne aktivnosti iz područja zaštite prirode gdje svaki od partnera ima svoje pilot područje ovo je dodatna aktivnost koju provodi i VSŽ. Danas je započeo prvi od ukupno četiri modula koja će se održati tijekom rujna i listopada u Vukovaru.

Kao vanjski stručnjak za provedbu ove aktivnosti je zadužen Christian Baumgartner koji također sudjeluje i na ovom tečaju kao podrška i vanjski stručnjak. Ukupno na tečaju sudjeluje 16 polaznika – predstavnici Parka prirode Kopački rit, Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima VSŽ i predstavnici VSŽ iz UO za gospodarstvo i regionalni razvoj i UO za poljoprivredu i infrastrukturu. Voditelj projekta LENA Ivan Domac također sudjeluje na tečaju.

Ispis
Vrh