Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Svečano puštena u promet obilaznica grada Iloka

  • 02. prosinca 2011.
  • Promet i komunikacije

Obilaznica Grada Iloka, prva pod dionica Srijemske granične transverzale, u duljini od 1,8 km, svečano je danas puštena u promet.

Obilaznica Iloka, koja je od iznimne važnosti za grad Ilok, dvotračna je cesta koja je prometno - funkcionalna i građevinska cjelina, čijom se izgradnjom riješio problem tranzitnog prometa koji prolazi kroz gradsku jezgru.

Izgradnja ove pod dionice prvi je korak u rješavanju problema prometne povezanosti Iloka s ostalim dijelom Republike Hrvatske. Ukupna vrijednost ugovorenih radova iznosila je 22,14 milijuna kuna. Investitor radova su Hrvatske ceste d.o.o., a radove su izvele tvrtke Osijek – Koteks d.d. i Tehno elektro d.o.o., projekte je izradila tvrtka Rencon d.o.o., a nadzor je obavio Institut IGH d.d.

Sve nazočne pozdravili su predsjednik uprave Hrvatskih cesta d.o.o. Josip Škorić, gradonačelnik Grada Iloka Miroslav Janić, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petar Čobanković. Prigodnu molitvu i posvetu izgovorio je fra Ivan Utješinović.

Izgradnjom Srijemske granične transverzale, u duljini od 39,20 km, omogućit će se kvalitetno povezivanje najistočnijeg dijela RH s autocestom A3, kao i sa cijelim prometnim sustavom RH.

Ispis
Vrh