Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Svečano otvoreno 15. Vukovarsko-lutkarsko proljeće, te dodijeljene nagrade za životno djelo

  • 22. ožujka 2010.
  • Obrazovanje

U okviru 15. Vukovarskog-lutkarskog proljeća u Hrvatskom domu u Vukovaru danas su dodijeljene nagrade za životno djelo, koje je nagrađenima uručio  vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i gradonačelnik Vukovara Željko Sabo.

Nagradu za životno djelo i doprinos umjetnosti hrvatskog lutkarstva primio je umirovljeni zagrebački lutkar Berislav Brajković, a za životno djelo i doprinos glumačkoj umjetnosti hrvatskog lutkarstva primila je Sanja Vidan iz Gradskog lutkarskog kazališta Split. Osim plakete i novčane nagrade dobitnicima je uručena i skulptura "Šokac Ilija" autora Zlatka Boureka. Uručenju nagrada prethodilo je otvorenje izložbe  "Lutke kazališta lutaka iz Splita", a potom je odigrana predstava „More iz ormara“ Gradskog kazališta lutaka Split.

Na 15. vukovarskom lutkarskom proljeću, koje se održava do 27. ožujka u Vukovaru, Vinkovcima, Županji i Iloku te u 16 vukovarsko-srijemskih općina i Orašju, nastupit će 13 lutkarskih kazališta i kazališnih skupina iz Hrvatske, te jedna iz Mostara (BiH).

Ovogodišnje lutkarsko proljeće otvoreno je u Bošnjacima predstavom Šuma Striborova u izvedbi Lutkarske scene Martin iz Vukovara, a svečano ju je otvorio  zamjenik župana Mato Golubičić.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji odigrati će se ukupno 100 predstava , koje su djeci dar njihovih općina  za predstojeće uskrsne blagdane. Samo u mjestu domaćina u Bošnjacima, djeca će moći pogledati pet predstava.

Ispis
Vrh