Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Svečano otvoren novoizgrađeni lovački dom u Gorjanskom ritu ponad Ivankova

  • 25. rujna 2010.
  • Ured župana

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i predsjednik Hrvatskog  lovačkog saveza, general Đuro Dečak svečano su  danas  otvorili novoizgrađeni lovački dom u Gorjanskom ritu ponad Ivankova.

Vrijednost novoizgrađenog lovačkog doma iznosi 2 milijun kuna, a financiran je putem natječaja Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja mjerom 8, te uz pomoć Vukovarsko-srijemske županije, Općine Ivankovo i brojnih drugih sponzora.

Inicijativa za njegovu gradnju postoji još od 2007.g. kada je Lovačka udruga "Fazan" Ivankovo pokrenula izradu projekta lovačkog doma.

„Ovim objektom  pokušava se u jednu cjelinu obuhvatiti lovački dom, park šuma kao izletište za građane i ljubitelje prirode sa strelištem za glinene golubove, koji trebaju doprinijeti razvoju lovnog turizma u Ivankovu.- istaknuo je predsjednik LU "Fazan" Ivankovo Marko Miličević.

Predsjednik lovačkog saveza, general Đuro Dečak pohvalio je ivankovačku lovačku udrugu kao jednu od najorganiziranijih lovačkih udruga prema broju članova, provedbi projekata i aktivnosti unutar  Lovačkog saveza Vukovarsko-srijemske županije,ali i Hrvatske, te naglasio kako će se otvorenje lovačkog doma u Ivankovu pamtiti jer se otvorilo u godini 85. obljetnice HLS-a.

Na svečanosti otvorenja dodijeljena su i priznanja zaslužnim pojedincima i tvrtkama koji su pomogli u izgradnji lovačkog doma, a predsjednik HLS-a, general Đuro Dečak dodijelio je priznanje i medalju predsjedniku LU "Fazan" Ivankovo Marku Miličeviću za zalaganje oko ovog projekta.

Svečanosti otvorenja lovačkog doma prethodio je mimohod konjskih zaprega ulicama Ivankova , kao i  bogat kulturni program uz nastup tamburaša.

Ispis
Vrh