Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Svečano otkriveno Spomen-obilježje u Šarengradu

  • 29. lipnja 2011.
  • Hrvatski branitelji

Povodom 4. Dana Šarengrada, na Trgu svetog Jakova u Šarengradu svečano je otkriveno Spomen – obilježje, podignuto u znak sjećanja na stradanje Šarengrada i njegovih mještana u Domovinskom ratu, koje je započelo 04.10.1991. godine.

Spomen obilježje otkrili su sestra poginulog Duška Lovrića- Ane Marija Stričak i rođak Miroslava Gudelja- umirovljeni brigadir Hrvatske vojske Josip Bepo Loz koji nisu skrivali tugu, ali i ponos zbog doprinosa njihovih najmilijih oslobođenju Hrvatske, a blagoslovili su ga šarengradski župnik fra. Josip Šoštarić i fra. Zvjezdan Linić.

Spomen-obilježje podigli su Vukovarsko-srijemska županija, Vijeće mjesnog odbora Šarengrada, Grad Ilok te Udruga „Za Hrvatsku kao Tigar“.

U ime vukovarsko-srijemskog župana Bože Galića otkrivanju Spomen obilježja nazočili su predsjednik Županijske skupštine Antun Toni Žagar i savjetnik župana za lokalnu samoupravu i koordinaciju Udruga proisteklih iz Domovinskog rata Pero Ćorić.

Svečanosti su nazočili obitelji poginulih i nestalih branitelja, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata,  Vijeća mjesnog odbora Šarengrada, Grada Vukovara, Grada Iloka, županije, HSP-a dr. Ante Starčević te general bojnik u mirovini Darko Rukavina.

Nakon svečanog blagoslova i otkrivanja spomenika u župnoj crkvi sv. Petra i Pavla služena je sv. Misa koju je predvodio fra. Zvjezdan Linić.

Na nogometnom igralištu u poslijepodnevnim satima odigrana prijateljska nogometna utakmica između NK „Šarengrad“ i NK „Dugo selo“.

Manifestacija je završena uz glazbu, koncertom rock skupine „Kratki spoj“ iz Vukovara.

Ispis
Vrh