Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Svečano obilježena obljetnica stradanja mještana Tordinaca

  • 25. listopada 2020.
  • Hrvatski branitelji
fullscreen Svečano obilježena obljetnica stradanja mještana Tordinaca (1).png Svečano obilježena obljetnica stradanja mještana Tordinaca (1).png
Svečano obilježena obljetnica stradanja mještana Tordinaca (1).png
fullscreen Svečano obilježena obljetnica stradanja mještana Tordinaca (2).png Svečano obilježena obljetnica stradanja mještana Tordinaca (2).png
Svečano obilježena obljetnica stradanja mještana Tordinaca (2).png

Danas je u Tordincima prigodnim svečanim programom odana počast svim poginulim i nestalim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu.

Na današnji dan 1991. godine mještani Tordinaca bili su suočeni sa brojnim napadima u kojima su im razorene kuće, a crkva je uništena do temelja. Nakon okupacije tridesetak osoba je ostalo živjeti u svojim domovima, jedan dio mještana je ubijen, a drugi dio preživjelih ostali su kao svjedoci brojnim zločinima koji su počinjeni od strane velikosrpskog agresora. 

Ovogodišnja svečanost je započela svetom misom koja se održala u crkvi Presvetog Trojstva u Tordincima. Nakon svete mise podno spomen obilježja ispred rimokatoličke crkve, odana je počasti polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća svim poginulim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu. Ispred Vukovarsko-srijemske županije na obilježavanju je nazočio i odao počast župan Božo Galić te tom prigodom rekao: „ Danas se moramo početi boriti na jedan drugi način. Moramo zajednički raditi, boriti se za radna mjesta, za ostanak mladih i bolju budućnost Hrvatske.“.  Uz župana na obilježavanju je nazočio i Davor Adžić.

Ispis
Vrh