Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Sv. Martin pobjednik nacionalnog izbora EDEN za 2019. godinu

  • 12. studenog 2019.
  • Turizam i kultura
fullscreen Sv. Martin pobjednik nacionalnog izbora EDEN za 2019. godinu (1).jpg Sv. Martin pobjednik nacionalnog izbora EDEN za 2019. godinu (1).jpg
Sv. Martin pobjednik nacionalnog izbora EDEN za 2019. godinu (1).jpg
fullscreen Sv. Martin pobjednik nacionalnog izbora EDEN za 2019. godinu (2).jpg Sv. Martin pobjednik nacionalnog izbora EDEN za 2019. godinu (2).jpg
Sv. Martin pobjednik nacionalnog izbora EDEN za 2019. godinu (2).jpg
fullscreen Sv. Martin pobjednik nacionalnog izbora EDEN za 2019. godinu (3).jpg Sv. Martin pobjednik nacionalnog izbora EDEN za 2019. godinu (3).jpg
Sv. Martin pobjednik nacionalnog izbora EDEN za 2019. godinu (3).jpg
fullscreen Sv. Martin pobjednik nacionalnog izbora EDEN za 2019. godinu (4).jpg Sv. Martin pobjednik nacionalnog izbora EDEN za 2019. godinu (4).jpg
Sv. Martin pobjednik nacionalnog izbora EDEN za 2019. godinu (4).jpg

U Iloku je u dvorani Nikole Iločkog u palači Odescalchi, upriličena svečanost proglašenja finalista i pobjednika nacionalnog izbora EDEN za 2019. kojemu je ove godine tema wellness i zdravstveni turizam. Ilok je odabran za mjesto proglašavanja ovogodišnjeg EDEN pobjednika kao destinacija koja je bila dio pobjedničke EDEN destinacije za 2017. Vukovar – Vučedol – Ilok.

Na temelju prezentacije destinacija koje su konkurirale, kao i prethodno provedenih aktivnosti, komisija je odlučila - Sveti Martin na Muri je nacionalna Europska destinacija izvrsnosti (EDEN) za 2019. godinu. Uz pobjedničku destinaciju, na svečanosti u dvorcu Odescalchi predstavila su se još četiri finalista, poznate destinacije zdravstvenog i wellness turizma - Stubičke toplice, Daruvar, Tuheljske toplice i Krapinske toplice.

Pobjednička destinacija, nositeljica titule EDEN, promovirat će se na službenim stranicama Europske komisije i HTZ-a. Pobjednik i finalisti predstavit će se na europskoj razini te pridružiti europskoj mreži destinacija koje promoviraju održivi turizam.

U sklopu svečanosti održan je i panel "Wellness i well-being turizam - pratimo li trendove?" na kojem je istaknuto kako se u wellness industriji upravo traže autentični i inovativni proizvodi. Hrvatska ima potencijala i resursa za razvoj zdravstvenog i wellness turizma, što su pokazali ovogodišnji finalisti Europske destinacije izvrsnosti. Upravo taj segment turističke ponude može biti temelj razvoja netradicionalnih turističkih destinacija poput onih koji se promoviraju kroz EDEN projekt, naglašeno je u raspravi. 

HTZ u EDEN projektu sudjeluje od početka, od 2006. godine, a cilj cijelog projekta je stvaranje europske mreže najboljih destinacija održivog turizma, promocija netradicionalnih i turistički manje razvijenih destinacija, podizanje svijesti o raznolikosti europske turističke ponude te poticanje razvoja po principima održivog turizma.

Svečanoj su dodjeli priznanja ispred Vukovarsko-srijemske županije nazočile Ana Lovrenščak i Mirela Budim iz Upravnog odjela za turizam i kulturu.

Ispis
Vrh