Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Sjećanje na žrtvu Borova Naselja za Domovinu

  • 19. studenog 2016.
  • Hrvatski branitelji
fullscreen Sjećanje na žrtvu Borova Naselja za Domovinu Sjećanje na žrtvu Borova Naselja za Domovinu
Sjećanje na žrtvu Borova Naselja za Domovinu

U organizaciji Udruge roditelja i obitelji zarobljenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja “Vukovarske majke”, prigodnim programom pod nazivom “Žrtva Borova naselja za Domovinu” obilježena je 25. obljetnica stradanja te vukovarske gradske četvrti u Domovinskom ratu.

Položeni su vijenci i zapaljene svijeće brojnih izaslanstva u čast svih žrtava koji su dali svoje živote u obrani grada. Izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije predvođeno županom Božom Galićem odalo je počast poginulim hrvatskim braniteljima i civilima koji su ubijeni od neprijateljskih ruku.

Slomivši otpor Vukovara, JNA je zajedno s paravojnim postrojbama ušla u Borovo Naselje, zapalivši potom posljednji bedem, koji je odigrao ulogu i skloništa i ratne bolnice za stanovnike ove četvrti. I nakon 25 godina, ruševine skladišta nekadašnjeg giganta svjedoče o tragediji Borova Naselja, četvrti brojnih heroja koji su do zadnjeg daha odolijevali neprijatelju.

Herojima i nevinim žrtvama Borova Naselja u čast, ulicama Borova naselja prošla je kolona sjećanja. Križni put branitelja i civila Borova Naselja 1991. godine, sudionici kolone završili su dolaskom do crkve Sv. Josipa Radnika, gdje je služena sveta misa.

Ispis
Vrh