Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Sedma obljetnica smrti vukovarskog heroja Marka Babića

  • 05. srpnja 2014.
  • Hrvatski branitelji

Klub branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Trpinjske ceste 1991., organizirao je danas obilježavanje 7. godišnjice smrti Marka Babića, hrvatskog viteza i pukovnika HV-a.

U 10 sati položeni su vijenci na grob pukovnika Marka Babića na Memorijalnom groblju u Vukovaru. U ime Vukovarsko-srijemske županije, vijenac su položili i svijeću zapalili zamjenik župana Željko Cirba i predstojnik Ureda župana Marinko Beljo.

U 11 sati služena je sveta misa u crkvi Gospe Fatimske u Borovu naselju, nakon čega je održan skup sjećanja na pukovnika Marka Babića kod tenka na Trpinjskoj cesti.

 

Marko Babić, ostao je, među ostalim zapamćen i kao vukovarski branitelj koji je na Trpinjskoj cesti uništio najviše neprijateljskih tenkova - 14.

Marko je bio i jedan od pokretača snimanja dokumentarnog serijala "Heroji Vukovara" koji je zamišljen u 30 epizoda u kojima o obrani Vukovara izravno u kameru pričaju sami sudionici bitke za Vukovar. Dovršetak serijala Babić nije dočekao. Umro je u 42. godini početkom srpnja 2007. od posljedica moždanog udara.

Ispis
Vrh