Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Sastanak s predstavnicima talijanske Regije Lombardija

  • 17. ožujka 2009.
  • Međunarodna suradnja i regionalni razvoj
fullscreen Sastanak s predstavnicima talijanske Regije Lombardija Sastanak s predstavnicima talijanske Regije Lombardija
Sastanak s predstavnicima talijanske Regije Lombardija


17.03.2009. Sastanak s predstavnicima talijanske Regije Lombardija

Vukovar - Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić sastao se danas s predstavnicima talijanske Regije Lombardija, u čijoj pratnji je bio i generalni konzul Republike Hrvatske u Milanu Andro Knego, te su na održanom sastanku razgovarali o „Mogućnostima ulaganja Regije Lombardija u Vukovarsko-srijemsku županiju“.

Voditelj talijanskog izaslanstva, savjetnik predsjednika Regije Lombardija dr Claudio Morpurgo izjavio je da je Vukovarsko-srijemska županija na prvom mjestu po interesu njihovih ulaganja u druge zemlje, stoga su došli izvidjeti sve mogućnosti koje će kroz svoju gospodarsku komoru prezentirati svojim gospodarstvenicima. Siguran je kako će vrlo skoro doći do ponovnog susreta proširenog s gospodarsvenicima, potencijalnim ulagačima.

Župan Galić je izrazio veliko zadovoljstvo što je jedna bogata regija sa razvijenim gospodarskim gigantima izrazila želju za ulaganjem u našu županiju, i upravo stoga su im pokazane gospodarske zone u Vukovaru, Gradištu i Županji, te Luka Vukovar ali tvrtka SAME DEUTZ FAHR – ŽETELICE d.o.o. u Županji, kao jedan dobar primjer talijanskog ulaganja u Vukovarsko-srijemsku županiju.

Generalni konzul Knego istaknuo je kako je zadovoljan današnjim sastankom na kojem su župan Galić, sa svojim suradnicima, i gradonačelnica Vukovara Zdenka Buljan predstavili mogućnosti ulaganja u infrastrukturu na području Vukovarsko-srijemske županije, a talijansko izaslanstvo je pokazalo veliko zanimanje za ulaganje u isto.

Ispis
Vrh