Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Regionalna rasprava o razvojnim prioritetima u procesu pripreme Okvira za partnerstvo Grupacije Svjetske banke u Hrvatskoj

  • 03. rujna 2018.
  • Gospodarstvo, Međunarodna suradnja i regionalni razvoj
fullscreen Regionalna rasprava o razvojnim prioritetima (1).JPG Regionalna rasprava o razvojnim prioritetima (1).JPG
Regionalna rasprava o razvojnim prioritetima (1).JPG
fullscreen Regionalna rasprava o razvojnim prioritetima (2).JPG Regionalna rasprava o razvojnim prioritetima (2).JPG
Regionalna rasprava o razvojnim prioritetima (2).JPG

Grupacija Svjetske banke započela je s pripremama na izradi Strategije partnerstva s Republikom Hrvatskom za razdoblje 2019. - 2023., a radi se o strateškom dokumentu koji opisuje područja djelovanja i prioritete Svjetske banke u podršci razvojnom programu Hrvatske.

U okviru pripreme Strategije, Svjetska banka želi čuti stavove različitih dionika te se s tom svrhom organiziraju regionalne rasprave u Hrvatskoj. Taj proces savjetovanja uključuje i lokalnu i regionalnu vlast, javne institucije te predstavnike poslovnog, akademskog i civilnog sektora, koji će dati doprinos u razumijevanju ključnih pitanja koja utječu na rast i razvoj te kako pomoći u definiranju razvojnih prioriteta strategije djelovanja Svjetske banke u našoj zemlji.

U raspravi o prijedlozima za novu Strategiju Svjetske banke sudjelovala je voditeljica Ureda Svjetske banke za Hrvatsku i Sloveniju Elisabetta Capannelli, te viši ekonomist za Hrvatsku Josip Funda. Ispred Vukovarsko-srijemske županije nazočila je pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i regionalni razvoj Zrinka Čobanković.

Ispis
Vrh