Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Regionalna konzultacija u sklopu procesa strukturiranog dijaloga s mladima na europskoj razini

  • 08. lipnja 2015.
  • Obrazovanje, Ostalo

U utorak 9. lipnja 2015. u ZOO Hotelu u Osijeku, u vremenu od 12 do 17 sati, održat će se regionalna konzultacija u sklopu procesa strukturiranog dijaloga s mladima na europskoj razini, čija je tema osnaživanje mladih za sudjelovanje u političkim procesima.

Regionalnu konzultaciju u Osijeku provodi PRONI Centar za socijalno podučavanje/Regionalni info-centar za mlade Osijek, uz podršku Nacionalne radne skupine za strukturirani dijalog s mladima, koju čine predstavnici Ministarstva socijalne politike i mladih, Agencije za mobilnost i programe EU, Mreže mladih Hrvatske i Zajednice informativnih centara za mlade u Hrvatskoj.

Prisutne sudionike pozdravit će dogradonačelnik Vladimir Ham, a pregled procesa strukturiranog dijaloga s mladima u Hrvatskoj predstavit će predstavnica Ministarstva socijalne politike i mladih, Zrinka Mikolić.

 Kako uključiti mlade u procese donošenja odluka koje utječu na njihov život,  treba li dobnu granicu prava glasa na izborima spustiti na 16 godina, treba li razvijati građanski odgoj u školama, kako poboljšati komunikaciju donositelja političkih odluka i mladih te treba li uvesti nove alate i metode rada s mladima tek  su neka od pitanja o kojima želimo čuti mišljenje sudionika.

Strukturirani dijalog relativno je nova metoda koja mladima daje priliku da na različite načine iznesu konkretne ideje i stavove o aktualnoj temi te donositelje političkih odluka izravno upoznaju sa problemima, težnjama, željama i potrebama mladih.

 

Više informacija možete pronaći na stranici Info-centra za mlade Osijek.

Kontakt osoba: Zdenka Radić
Mob: 098/171 98 13

PRONI Centar za socijalno podučavanje
Regionalni info-centar za mlade Osijek
e-mail: icm@proni.hr
web stranica: http://www.icm-osijek.info

Ispis
Vrh