Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Prvo bioplinsko postrojenje za proizvodnju električne energije u Vukovarsko-srijemskoj županiji

  • 20. listopada 2009.
  • Energetika, Gospodarstvo
fullscreen Prvo bioplinsko postrojenje za proizvodnju električne energije u Vukovarsko-srijemskoj županiji Prvo bioplinsko postrojenje za proizvodnju električne energije u Vukovarsko-srijemskoj županiji
Prvo bioplinsko postrojenje za proizvodnju električne energije u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Župan Božo Galić s suradnicima   bio je sudionik sastanka na temu „Biomasa u gospodarstvu i učešće u energetskom razvoju“ koji je održan na farmi PZ“Osatina“ u Ivankovu. Uz predstavnike organizatora, PZ Osatinu i Županijske predstavnike sastanku su se odazvali i saborski zastupnici sa Slavonskog područja te predstavnici Instituta Hrvoje Požar, Hrvatske gospodarske komore, te Ministarstva gospodarstva.

Sastanak je bio u svrhu umrežavanja institucija i gospodarstva u svrhu boljeg iskorištavanja biomase kao sirovine za dobivanje električne energije.

Poslije sastanka Župan je obišao „Prvo bioplinsko postrojenje za proizvodnju električne energije“ koje je instalirano na farmi PZ Osatina u Ivankovu.

Tom prilikom Župan Galić izrazio je svoje zadovoljstvo ovim postrojenjem te  istaknuo da moramo dati dodatne napore u iskorištenju biomase kao izvora električne energije, te da su  obnovljivi izvori energije jedan od preduvjeta bržeg gospodarskog razvoja Županije.

Ispis
Vrh