Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Projekt LENA dobitnik nagrade „Projekt Nachhaltigkeit 2018“ (Njemačka nagrada za održivost)

  • 19. srpnja 2018.
  • Gospodarstvo, Međunarodna suradnja i regionalni razvoj
fullscreen „Projekt Nachhaltigkeit 2018“.jpg „Projekt Nachhaltigkeit 2018“.jpg
„Projekt Nachhaltigkeit 2018“.jpg

Nagrada „Projekt Nachhaltigkeit“ je uspostavljena kako bi potvrdila kvalitetu projekata te je u Njemačkoj stekla nacionalno priznanje. Oznaka kvalitete „Održivost projekta“ čini projekte i inicijative za održivi razvoj vidljivima i zanimljivima javnosti. Kod ove oznake se radi o inovativnom i učinkovitom posvećenju održivom razvoju te omogućuje dobitnicima da postanu vidljivi na regionalnoj i nacionalnoj mreži i poveća svijest javnosti.

Nagradu dodjeljuju 4 RENN-a (sjever, centar, jug i zapad) - regionalne organizacije za održivi razvoj koje djeluju u Njemačkoj. Nagrada se dodjeljuje na temelju referenci iz Agende 2030, koju je međunarodna zajednica usvojila 2015. godine zajedno sa 17 ciljeva održivog razvoja. Ključni kriteriji prema kojima je žiri odabrao dobitnike su: doprinos ciljevima održivosti, strateški pristup održivom razvoju, potencijalni efekt, originalnost, umrežavanje, koherentnost i transformacijski karakter.

Ukupno je bilo prijavljeno 450 projekata i dodijeljene su nagrade za 42 najbolje ocjenjena – 10 iz svake regije (sjever, centar, jug i zapad) i dva međunarodna projekta kao posebna nagrada. Više o svemu se može pronaći na: https://www.projektnachhaltigkeit.renn-netzwerk.de/

Projekt LENA – Lokalno gospodarstvo i očuvanje prirode u Podunavlju je započeo s provedbom 01.01.2017. i traje do 30.06.2019. U projekt je uključeno 13 partnera od kojih je jedan i Vukovarsko-srijemska županija. Jedan od ciljeva projekta, zbog kojeg je i dobio ovu nagradu, je razviti integrirane pristupe i strategije za održivo korištenje zaštićenih područja, istražiti mogućnosti poslovanja temeljene na prirodi i to provesti povezujući zemlje kojima je poveznica Dunav.

Ispis
Vrh